Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

H Γιοβάννα (Ιωάννα Φάσσου-Καλπαξή) είναι διπλωματούχος με βραβείο του Ωδείου Αθηνών στην όπερα. Ύστερα από συμμε-το-χές σε συναυλίες κλασικού τραγουδιού σε Ελλάδα και Γερμανία, στράφηκε στο ελαφρό τραγούδι. Συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους μεγάλους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού τη δεκαετία ’60 - ’70. Έλαβε μέρος σε όλα σχεδόν τα φεστιβάλ ελληνικού τραγουδιού, αποσπώντας βραβεία. Στο ενεργητικό της έχει εμφανίσεις σε συναυ-λίες στο εσωτερικό και εξωτερικό και μεγάλη δισκογραφία σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Σοβιετική  Ένωση.

Η καριέρα της στο εξωτερικό ξεκίνησε με το πρώτο βραβείο στο διεθνές φε-στι-βάλ της Πολωνίας, το 1962. Ακολού-θη-σαν 150 κοντσέρτα και εκατομμύρια δίσκοι στην τότε Σοβιετική Ένωση όπου και έγινε είδωλο, εκπρόσωπος για δύο χρόνια του ραδιο-φωνικού σταθμού Γενεύης με συναυ-λίες σε όλη την Ευρώπη – εκπρόσωπος της Ελβε-τίας και στην Eurovision (1965).
Εμφανίσεις γενικότερα, έκανε σε Λατινική Αμερική, Κεντρική Ευρώπη, Σοβιετία από Λένιγκραντ (Πετρούπολη) μέχρι Καύκασο Γεωργία (όπου και πρόσφατα αναγορεύθηκε, σε επίσημη τελετή, επίτιμη πολίτις της Τιφλίδας), Τουρκία, Κύπρο και Ισραήλ.
Και κάποια στιγμή έκανε τη μεγάλη της στροφή στο Λόγο. Μαθήτρια του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, έχει εκδώσει δεκα-οχτώ τίτλους: τέσσερις ποιητικές συλλογές, δέκα μυθιστορήματα–δύο από τα οποία μεταφέρθηκαν σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση– διηγήματα, μονολόγους, όπως και δύο θεατρικά εκ των οποίων το ένα βραβεύθηκε από το ΥΠΠΟ. Η τελευταία της ποιητική συλλογή, «Κατάσαρκα», κοσμείται από πίνακες που της παραχώρησε ο Ζωγράφος-Ακαδημαϊκός Δημήτρης Μυταράς.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
13,90€
Ένα μυθιστόρημα γεμάτο συγκινησιακές περιγραφές και δυνατά συναισθήματα. Μια στιγμή ήταν. Στη νυχτερινή εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη. Φιλοξενούσε καταξιωμένες γυναίκες -ηθοποιούς εν προκειμένω- με θ..
8,11€
Ένα μυθιστόρημα γεμάτο συγκινησιακές περιγραφές και δυνατά συναισθήματα. Μια στιγμή ήταν. Στη νυχτερινή εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη. Φιλοξενούσε καταξιωμένες γυναίκες -ηθοποιούς εν προκειμένω- με θ..
Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ