Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Η Άλκη Γουλιμή ήταν μία από τις πρώτες συγγραφείς που ασχολήθηκαν μεταπολεμικά με το παιδικό βιβλίο. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926. Ο πατέρας της ήταν δικηγόρος, φανατικός ερασιτέχνης βοτανολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Wild Flowers of Greece Κων/ίνος Γουλιμής, από τον οποίο απέκτησε τις γνώσεις της γύρω από τα βότανα και τα φυτά που χρησιμοποίησε αργότερα στα βιβλία της. Η μητέρα της ήταν αδελφή της  μεγάλης χορογράφου και ιδρύτριας της διάσημης σχολής χορού και γυμναστικής απ' όπου απεφοίτησαν πολλά γνωστά ονόματα Κούλας Πράτσικα. Διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος του γνωστού ορφανοτροφείου για κορίτσια "Αμαλίειο", κάτι που για την Άλκη σήμαινε επαφή με παιδιά. Τα παιδικά και νεανικά της χρόνια η Άλκη τα πέρασε μαζί με τη μητέρα της στο Καλιφτάκι, γιατί ο πατέρας και ο αδελφός της είχαν φύγει να πολεμήσουν τους Γερμανούς στη Μέση Ανατολή. Αυτό το κτήμα και τα βιώματα της Κατοχής παίζουν μεγάλο ρόλο σε πολλά κείμενά της.

Πρωτοπαρουσιάστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1954 γράφοντας μικρές ιστορίες και διηγήματα για παιδιά στα περιοδικά Το Ελληνόπουλο και Οι φίλοι του παιδιού. Από το 1956 ως το 1959 υπήρξε τακτική συνεργάτις της θείας Λένας (Αντιγόνης Μεταξά) στη ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά Ώρα του παιδιού, στο Ε.Ί.Ρ.. Συνεργάστηκε με το ιστορικό περιοδικό Διάπλασις των παίδων, στην δεύτερη περίοδο της έκδοσής του (1958-1965), τον Ταχυδρόμο, στη στήλη για παιδιά, την εφημερίδα Νίκη, επίσης στη στήλη για παιδιά και με τα παιδικά περιοδικά Γειά Χαρά, Tο Ρόδι και Συνεργασία. Πέθανε το 2000.  

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
-15%
3,86€ 3,28€
Η σειρά βιβλίων «Γνωρίζω και Προστατεύω την Ελληνική Φύση», με κείμενα γνωστών συγγραφέων, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, ώστε να μάθουν όχι μόνο ν' αγαπούν αόριστα τη φύση της πατρίδας μας α..
Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ