Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

O Γιώργος Τσουκαλάς (1903-1974), πληθωρική προσωπικότητα της μεσοπολεμικής ελληνικής λογοτεχνίας, υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας πραγματικός εργάτης της
γραφής. Σπούδασε νομικά, αλλά ακολούθησε την οδό της δημοσιογραφίας και των βιβλίων. Ποιητής (όπως ο ίδιος δήλωνε πάντα), πεζογράφος, μεταφραστής,
συγγραφέας, βιβλιοπώλης και εκδότης, ασχολήθηκε με τη μετάφραση κλασικών έργων και τη λαϊκή λογοτεχνία μέχρι την αστρολογία και τον πνευματισμό, ενώ
εξέδωσε σειρά απομνημονευμάτων των αγωνιστών της Επανάστασης.
Ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, μποέμ και πολυτάλαντος, συναναστράφηκε με πολλούς ποιητές και λογοτέχνες της εποχής του στις ταβέρνες και τα λογοτεχνικά στέκια. Από τη φιλία του με τον Ν. Λαπαθιώτη και τα νυχτοπερπατήματά τους στο Ζάππειο ο Τσουκαλάς έγραψε το "Κουρασμένος απ’ τον έρωτα", όπου οι δύο κύριοι ήρωες είναι ο ίδιος και ο Λαπαθιώτης.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
SOLD OUT Στο Μαραθώνα
7,00€
Ο Διηνέκης, ανιψιός του Αισχύλου και του Κυνέγειρου, είναι μικρό παιδί όταν γίνεται η μάχη του Μαραθώνα. Ο έφηβος που ήρθε τρέχοντας από το πεδίο της μάχης, για να φωνάξει στους Αθηναίους «Νικήσαμε!»,..
SOLD OUT Θερμοπύλες και Σαλαμίνα
-15%
6,00€ 5,10€
Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τη μάχη του Μαραθώνα. Το όνειρο του Ξέρξη, του καινούριου βασιλιά της Περσίας, είναι να τιμωρήσει σκληρά τους Αθηναίους και να καταστρέψει την Αθήνα. Ο Διηνέκης, ο ανιψιό..
SOLD OUT Θησέας και Μινώταυρος
-15%
7,49€ 6,37€
Ο Θησέας -που πρώτος αυτός συγκέντρωσε τους σκορπισμένους σε μικροοικισμούς κατοίκους της Αττικής σε μια πόλη, που την ονόμασε Αθήνα- έμεινε στη μνήμη των κατοπινών γενεών σαν νικητής του Μινώταυρου, ..
SOLD OUT Οι Άθλοι του Θησέα
-15%
6,00€ 5,10€
Ο Θησέας ήταν μεγάλος ήρωας των αρχαίων χρόνων. Συνδύαζε τη δύναμη, την εξυπνάδα και τη σοφία. Πατέρας του ήταν ο δοξασμένος βασιλιάς της Αθήνας Αιγέας και μητέρα του η κόρη του βασιλιά της Τροιζηνίας..
SOLD OUT Οι Ήρωες της Αρχαίας Ελλάδας
-14.9%
8,50€ 7,23€
Στην προϊστορική εποχή, έζησαν στην αρχαία Ελλάδα άνθρωποι που τα κατορθώματά τους έγιναν θρυλικά κι έμειναν στη μνήμη του λαού επί δεκάδες αιώνων: ο Προμηθέας, ο Δαίδαλος κι ο Ίκαρος, ο Ηρακλής, ο Θη..
SOLD OUT Στα χρόνια του Περικλή - (Aλκιβιάδης, Εκστρατεία στη Σικελία)
4,00€
Ο Λυσάνιος, ο γενναίος νέος που λάτρεψε τον Περικλή και ανέλαβε για χάρη του επικίνδυνες κι εμπιστευτικές αποστολές, έχει γίνει άντρας πια. Παίρνει μέρος στην εκστρατεία της Σικελίας. Έπειτα από χρόνι..
SOLD OUT Στα χρόνια του Περικλή - (Ο Χρυσός Αιώνας)
7,00€
Σ' αυτό το βιβλίο ο Λυσάνιος, που λατρεύει και θαυμάζει τον Περικλή, αναλαμβάνει επικίνδυνες κι εμπιστευτικές αποστολές που του αναθέτει ο μεγάλος πολιτικός των Αθηναίων. Μέσα από την εξιστόρηση των γ..
Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ