Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Οικολόγος. Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις Θαλάσσιες Χελώνες (MTSG/SSC) της Παγκόσμιας Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN)
Έκανε ανώτερες σπουδές Αγγλικών στο Λονδίνο και ασχολήθηκε με την Τέχνη
Επισκέπτεται για πρώτη φορά τον Κόλπο του Λαγανά στη Ζάκυνθο το 1973, αλλά μόνο το 1983 μαθαίνει ότι είναι ο σημαντικότερος τόπος αναπαραγωγής στη Μεσόγειο της θαλάσσιας χελώνας καρέττα καρέττα. Από τότε συνεχίζει μία έντονη και συνεχή δραστηριότητα κινητοποίησης των Εθνικών Αρχών και της Ε.Ε. που είχε σαν αποτέλεσμα την προώθηση της προστασίας της Καρέττα στη Ζάκυνθο με προεδρικά διατάγματα, και τέλος την σύσταση του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου (ΕΘΠΖ). Το 1988 ιδρύει το Μεσογειακό Σύνδεσμο για τη Σωτηρία των Θαλασσίων Χελωνών – MEDASSET, του οποίου παραμένει πρόεδρος. Πρόκειται για έναν διεθνή, μη κερδοσκοπικό οργανισμό με αποκλειστικό στόχο την έρευνα, τη μελέτη, την ενημέρωση, τη δημοσίευση και δημοσιοποίηση πληροφοριών, την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανάγκη προστασίας των θαλάσσιων χελωνών και του οικοσυστήματός τους σε όλη τη Μεσόγειο. Ερευνητικά προγράμματα του MEDASSET έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε., το πρόγραμμα του Ο.Η.Ε. για το περιβάλλον (UNEP/MAP) και διεθνείς οργανώσεις.
Έχει προωθήσει την ανάπτυξη της επιστήμης, της έρευνας, των εκδόσεων, της εκπαίδευσης και της πληροφόρησης του κοινού.
Έχει τιμηθεί με διάφορα διεθνή και εθνικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για το έργο της. Τα κυριότερα είναι: Βραβείο του Περιβαλλοντικού Τμήματος του Ο.Η.Ε. “500 Παγκόσμιοι”, Ναϊρόμπι, Κένυα (1987). Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (1988). Ανωτέρα Τιμητική Διάκριση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και απονομή του “Χρυσού Σταυρού” (1997). Βραβείο από το Βρετανικό Όμιλο Προστασίας των Χελωνών στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ (1999). Βραβείο Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Μουσείων, “ΠΟΣΕΙΔΩΝ” (2007). Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις Θαλάσσιες Χελώνες (MTSG/SSC) της Παγκόσμιας Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN) (2007).
Ιδρυτής και Πρόεδρος του Mεσογειακού Συνδέσμου για τη Σωτηρία των Θαλασσίων Χελωνών (MEDASSET) (από το 1988). ΕΕΠΦ – Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης: Μέλος Δ.Σ. (1986 – 1995). GAWF – Βρετανικό Ταμείο για τη Μέριμνα Ζώων: Μέλος Δ.Σ. (1986 – 2012). EUCC – Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Διατήρηση των Ακτών: Μέλος Δ.Σ. (1990 – 1993). UNEP Global Forum, Περιφερειακός Εκπρόσωπος για την Ευρώπη (1992 – 1994). BCG – Βρετανικός Όμιλος Προστασίας Χελωνών: Επίτιμο Μέλος (από το 1999).

Πηγή: http://www.whoiswhogreece.com/

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
SOLD OUT Η Θαλάσσια Χελώνα
-15%
3,86€ 3,28€
Η σειρά βιβλίων «Γνωρίζω και Προστατεύω την Ελληνική Φύση», με κείμενα γνωστών συγγραφέων, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, ώστε να μάθουν όχι μόνο ν' αγαπούν αόριστα τη φύση της πατρίδας μας α..
Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ