Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

 

H Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου γεννήθηκε στην Κουκουνάρα Πυλίας Μεσσηνίας και τελείωσε το Λύκειο της Πύλου.  Εκεί  πρωτοέδωσε τα αρχικά δείγματα της σχέσης της με τη λογοτεχνία,  δημοσιεύοντας  ποιήματα στον τοπικό Τύπο.

Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο,  πήγε στην Αθήνα, όπου τελείωσε τη Σχολή Δημοσιογραφίας  και Δημοσίων Σχέσεων και στη συνέχεια το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών  και Πολιτικών Επιστημών,  χωρίς ποτέ να διακόψει τη σχέση της με το γράψιμο.

Σήμερα ζει στην Αθήνα και είναι σύζυγος του δημοσιογράφου Αχιλλέα Τζοάννου.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στις Διεθνείς Σχέσεις του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο περιοδικό «ΟΞΥΓΟΝΟ» ως υπεύθυνη των περιβαλλοντικών σελίδων, διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών και είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Οι  εμπειρίες που αποκόμισε από τις επαγγελματικές της ασχολίες, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτέλεσαν το έναυσμα για την δημιουργία της σειράς των βιβλίων «Ιβάν και  Πρίγκιπας», καθώς μέσω αυτών βίωσε τόσο  τα προβλήματα των προσφύγων  όσο και εκείνα του περιβάλλοντος και των τραγικών κινδύνων που το απειλούν.

Τα βιβλία της από τη σειρά  «Η Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας»,  που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις  «Άγκυρα » με τίτλους: «Κωνσταντίνος  Παλαιολόγος» (βραβείο Εστίας Νέας Σμύρνης) και  «Στα Χνάρια των  Φιλικών»,  σημειώνουν μεγάλη επιτυχία,  καθώς χάρη στο εύρημα της «Πόρτας»,  καταφέρνουν να οδηγούν τον αναγνώστη  πρόσωπο  με  πρόσωπο  με τα γεγονότα και τους ήρωες που ιστορούν  και να κερδίζουν το ενδιαφέρον του από την πρώτη τους κιόλας σελίδα. Έτσι, οι αναγνώστες στους οποίους απευθύνονται, βιώνουν την ιστορία μας με τρόπο εποικοδομητικό και με την ευχαρίστηση που διαβάζουμε ένα γλαφυρό λογοτεχνικό έργο. Μόνο που το έργο αυτό,  βασίζεται απόλυτα στην ιστορική αλήθεια και θα συνεχιστεί  με το τρίτο βιβλίο που αναφέρεται στην Επανάσταση του 1821.

Με το πρώτο βιβλίο της σειράς «Ιβάν και Πρίγκιπας», που επίσης γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από τους αναγνώστες,  η συγγραφέας ανοίγει δύο «μέτωπα» με σύγχρονες πληγές της κοινωνίας μας. Από τη μια πλευρά αντικρούει το ρατσισμό και την ξενοφοβία και από την άλλη υπενθυμίζει το χρέος όλων μας απέναντι στο περιβάλλον και στα πλάσματά του.

Με το νέο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «Η Μεγάλη Αναμέτρηση» η Θεοδώρα Λούφα - Τζοάννου, μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων της καταδεικνύει και αντιμάχεται δύο ακόμα κοινωνικές πληγές, τα ναρκωτικά και το εμπόριο ανθρώπων, που αποσαθρώνουν, χωρίς διακρίσεις, τον κοινωνικό ιστό και απειλούν το μέλλον του.
www.tzoannou.gr 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
ΝΕΟ
0,00€
Ανδρέας Μιαούλης, ο ήρωας με την ατσάλινη θέληση και τα σακατεμένα πόδια, παραμερίζοντας το πρόβλημά του κάθε φορά που το απαιτούσαν οι περιστάσεις, έγινε θρύλος και κυρίαρχος των θαλασσών, κατατρόπωσ..
ΝΕΟ
0,00€
«Κολοκοτρώνα! Κολοκοτρώνα!» έτσι λέγανε τα τουρκάκια, στα βάθη της Ασίας και το αίμα τους πάγωνε. Με αυτή τη φράση ξεκινά το έργο του «Ο Γέρος του Μοριά», ο Σπύρος Μελάς, θέλοντας να τονίσει την εν..
ΝΕΟ
0,00€
Ο Κανάρης δεν εντυπωσίαζε με την πρώτη ματιά. Όλοι τον φαντάζονταν σαν έναν πελώριο άντρα, μεγαλόσωμο σαν τον Ηρακλή. Στην πραγματικότητα όμως, ήταν ένας τόσος δα άνθρωπος. Μεγάλη ήταν η ψυχή το..
-14.9%
9,90€ 8,42€
Ο Κωνσταντίνος Δραγάσης Παλαιολόγος, ο τελευταίος Αυτοκράτορας, ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, δε χρειάζεται ιδιαίτερη εισαγωγή και παρουσίαση. Είναι πάντα ο θρύλος της φυλής, που τον φέρει στην ψυχή του απ..
-10%
12,90€ 11,61€
Με το βιβλίο αυτό η Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου δίνει στη νέα γενιά –και όχι μόνο– ολοζώντανη την Επανάσταση του 1821. Μέσω του γνωστού πλέον ευρήματος, της «Πόρτας του Χρόνου και της Ιστορίας», ο αναγν..
ΝΕΟ
0,00€
Μετά την πτώση της Τριπολιτσάς, σωροί ήταν τα χρυσάφια και τα μεταξωτά που άφηναν πίσω τους οι πανικόβλητοι Τούρκοι φεύγοντας. Όλοι θέλησαν να πάρουν από κάτι, γιατί ήταν στερημένοι από τα πάντα. ..
-25%
10,90€ 8,17€
Ακολουθώντας «Τα χνάρια των Φιλικών», μέσα από την «Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας», ο Νικόλας –και μαζί του ο αναγνώστης– γνωρίζει από κοντά τους μεγάλους πρωτεργάτες της λευτεριάς μας, από την ..
-15%
11,90€ 10,11€
Από τη σειρά «Ιβάν και Πρίγκιπας», κυκλοφόρησε, πρόσφατα, «Η μεγάλη αναμέτρηση». Ο Ιβάν, το γνωστό μας νεαρό προσφυγόπουλο, μαζί με τον πιστό του σκύλο τον Πρίγκιπα, μετά από τις δοκιμασίες που χρειάσ..
-14.9%
8,90€ 7,57€
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ Με το βιβλίο αυτό, που είναι το πρώτο της ομώνυμης σειράς, η συγγραφέας ανοίγει δύο «μέτωπα» με σύγχρονες πληγές της κοινωνίας μας: Από ..
Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ