Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Σήμερα...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η ιστορία του εκδοτικού οίκου «ΑΓΚΥΡΑ» ξεκινά το 1890, όταν ιδρύεται ο εκδοτικός οίκος με τη φίρμα «ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ», από τον γενάρχη της οικογένειας εκδοτών Παπαδημητρίου, Δράκο Δ. Παπαδημητρίου.

Ο Δράκος Παπαδημητρίου αποκτά πέντε γιους και μία κόρη. Και οι πέντε γιοι του ακολουθούν το επάγγελμα του πατέρα τους. Τον εκδοτικό οίκο ΑΓΚΥΡΑ ιδρύει ο μικρότερος, ο Απόλλων, ο οποίος στη συνέχεια παραδίδει την σκυτάλη στον γιο του, Δημήτρη.

Μια νέα εποχή ξεκινάει τότε για τον εκδοτικό οίκο με εκδόσεις που καλύπτουν όλες τις ηλικίες, με το μεγαλύτερο βάρος να παραμένει στο ποιοτικό, από κάθε πλευρά, παιδικό βιβλίο.

Το 1968, όμως, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου εγκαινιάζει μια σειρά βιβλίων που για την εποχή, τον  κατέστησε πρωτοπόρο στο είδος. Αυτή η σειρά ήταν τα «Βιβλία Τσέπης», που απαρτιζόταν από μεγάλα κλασικά και σύγχρονα έργα. Κύρια χαρακτηριστικά της σειράς, που θα αποτελέσουν και κίνητρα για την αγορά των βιβλίων της, ήταν το μικρό σχήμα και η χαμηλή τιμή.

Έως το 1980, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου εξέδωσε πάνω από 2.000 τίτλους που απευθύνονταν σε όλες τις ηλικίες.

Σήμερα, ο εκδοτικός οίκος «ΑΓΚΥΡΑ» διευθύνεται από την τρίτη και την τέταρτη γενιά μαζί. Δηλαδή, τον εγγονό του Δράκου Παπαδημητρίου, Δημήτρη, και τις δισέγγονές του Αναστασία, Δήμητρα και Άννα. Παράλληλα, μέλη της οικογένειας από την πέμπτη γενιά έχουν ήδη αρχίσει να μυούνται στο επάγγελμα του εκδότη.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

Με τη σημερινή της μορφή –ως Δ.Α. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΒΕΕ, Εκδόσεις «ΑΓΚΥΡΑ»– η επιχείρηση λειτουργεί από το 1974, μετά τη συγχώνευση της ατομικής επιχείρησης του «Δημήτρη Παπαδημητρίου» και της ομόρρυθμης εταιρείας «Δημ. Απόλλωνος Παπαδημητρίου ΟΕ». Ως εκδοτική μονάδα έχει καταφέρει όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά να έχει μια έντονη παρουσία, μια «πελατεία» δική της, την οποία εφοδιάζει συνεχώς, αλλά και την αυξάνει. Η μακρά διαδρομή της μέσα στον χρόνο, αποτελεί σπάνια περίπτωση. Σε μια πρώτη θεώρηση, φαίνεται ότι οφείλεται σε γερές ρίζες επαφής εκδότη και κοινού.

Οι εκδόσεις  ΑΓΚΥΡΑ  έχουν μεγαλώσει με τα βιβλία τους πάνω από δέκα γενιές αναγνωστών και συνεχίζουν με  τα ίδια συναισθήματα, αξίες, αλλά κυρίως με δυνατά αισθήματα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους αναγνώστες τους, μικρούς και μεγάλους.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ

Κύριος στόχος του εκδοτικού οίκου ΑΓΚΥΡΑ ήταν, είναι και θα  είναι η παραγωγή ποιοτικών βιβλίων που προωθούν τη γνώση και τις αξίες ζωής. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που κατατάσσεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις προτίμησης του αναγνωστικού κοινού, παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Ο κατάλογος βιβλίων του εκδοτικού οίκου ΑΓΚΥΡΑ καλύπτει όλες τις ηλικίες και επεκτείνεται καθημερινά με νέες θεματολογίες και σειρές.

Πολλές από τις σειρές των βιβλίων του απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς και σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 18 χρόνων. Αυτές είναι: Κλασικής και σύγχρονης λογοτεχνίας,  δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικών, κλασικών και σύγχρονων, παραμυθιών και ιστοριών, μυθιστορημάτων φαντασίας, ψυχολογίας και φιλοσοφίας, για τον ελληνικό πολιτισμό, την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος, και άλλα.

Αγαπημένοι Έλληνες συγγραφείς των παιδιών «ρίξαν» ΑΓΚΥΡΑ:

Αγγελική Βαρελλά, Μάνος Κοντολέων, Λίτσα Ψαραύτη, Χρήστος Μπουλώτης, Φράνση Σταθάτου, Θέτη Χορτιάτη, Ευδοκία Σκορδαλά-Κακατσάκη, Pένα Pώσση-Zαΐρη, Κατερίνα Μουρίκη, Γιόλα Δαμιανού-Παπαδοπούλου, Λίτσα Παναγιωτοπούλου,Νικόλας Ανδρικόπουλος, Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, Θεοδώρα Λούφα-Τζοάννου, Άννα Βερούλη, Νίκος Μιχαλόπουλος, Κώστας Αρκουδέας, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Αντώνης Δελώνης, Ειρήνη Καμαράτου-Γιαλλούση, Γιάννης Πλαχούρης κ.ά.

 Αρκετά βιβλία των παραπάνω σειρών συνοδεύονται από CD και CDROM.

 Το 2012 ο όμιλος «UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ» έθεσε υπό την αιγίδα τουτρεις νέες σειρές εικονογραφημένων βιβλίων τoυ εκδοτικού οίκου ΑΓΚΥΡΑ, με γενικούςτίτλους: «ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ», «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» και«ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

Οι σειρές αυτές απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως 8 ετών και η θεματολογία τους εστιάζεται στον ελληνικό πολιτισμό, ιστορία και μυθολογία.
Στόχο τους  έχουν την εκπαίδευση, αλλά και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και σε διεθνές επίπεδο. Τα βιβλία κυκλοφορούν στην ελληνική, αγγλική, ισπανική, ρωσική και κινεζική γλώσσα και έχουν εγκριθεί από το νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Για το αναγνωστικό κοινό των ενηλίκων εκδίδονται κάθε χρόνο επιλεγμένοι τίτλοι ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, δοκιμίων, ποίησης, ιστορικών μυθιστορημάτων, έρευνας,  καθώς και ψυχολογίας από γνωστούς, καταξιωμένους λογοτέχνες, αλλά και νέους συγγραφείς.

Ανάμεσα στους συγγραφείς που βιβλία τους για ενήλικες έχουν εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο ΑΓΚΥΡΑ, περιλαμβάνονται: Φώτης Κόντογλου, Κωστούλα Μητροπούλου, Νάνος Βαλαωρίτης, Βασίλης Βασιλικός, Νένα Κοκκινάκη, Αντώνης Σιμιτζής, Γιώργος Ρωμανός, Μανώλης Νταλούκας, Τάσος Κοντογιαννίδης, Ακακία Κορδόση, Ελένη Γκίκα, Κώστας Ασημακόπουλος, Γιάννης Καλπούζος, Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου,Γρηγόρης  Χαλιακόπουλος κ.ά.

Ξένοι Συγγραφείς που μεταφράστηκαν:

William Faulkner, ArthurKoestler, Henry Graham Greene, Morris West, Herman Raucher,TomSavage,Montero Rosa, Irani Anosh, CatherineAllegret, MicheleFitoussi,Elizabeth Stout, Carole Seymour–Jones, Daniel Diehl, Mark P. Donnelly, Vénus Khoury-Ghata, Camilla Gibb, Steven L. Carter, Joyce Carol Oates, Carol O’ Connell κ.ά.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η «οικογένεια» του εκδοτικού οίκου ΑΓΚΥΡΑ αριθμεί –περίπου- 30 μόνιμους συνεργάτες, αλλά και πάνω από εκατό εξωτερικούς συνεργάτες (επιμελητές, εικονογράφους, γραφίστες, τυπογράφους, βιβλιοδέτες κ.λπ.) σε μόνιμη βάση.

Σήμερα, η διοίκηση, τα στελέχη και οι συνεργάτες του εκδοτικού οίκου εργάζονται μεθοδικά προκειμένου να επιτευχθεί σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών. Ταυτόχρονα, προσπαθούν για τη συνεχή και καλύτερη οργάνωση σε όλα τα τμήματα. Διαθέτοντας δικά του τμήματα πωλήσεων και αποθήκευσης, ο εκδοτικός οίκος  ΑΓΚΥΡΑ στοχεύει στην όλο και μεγαλύτερη διεύρυνση του πελατολογίου του, αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση αναγνωστών και βιβλιοπωλών.

ΣΕΙΡΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΘΗΚΑΝ

ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Περιλαμβάνουν τίτλους από κλασικούς συγγραφείς. Κείμενα που αγαπήθηκαν, αγαπιούνται και θ’ αγαπηθούν από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλον τον κόσμο, συμβάλλοντας στη σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων αναγνωστών, μυώντας τους ταυτόχρονα στην ανάγνωση καλής λογοτεχνίας.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΖΩΗΣ

Η αγάπη του εκδοτικού οίκου για τα παιδιά, αλλά και το συνεχές ενδιαφέρον του γι’ αυτά, τον οδηγεί συνεχώς  στη δημιουργία και έκδοση νέων  βιβλίων, κυρίως για τις αξίες ζωής. Μερικά από αυτά που αγαπήθηκαν από παιδιά, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς, είναι:

«Το Δώρο της Παπλωματούς». Η θαυμάσια αυτή ιστορία δραματοποιήθηκε και έγινε παράσταση στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Κύριο μήνυμα της ιστορίας είναι η σημαντικότητα της προσφοράς στους συνανθρώπους μας. Τη μετάφραση του βιβλίου έχει κάνει η βραβευμένη συγγραφέας και μεταφράστρια, Κώστια  Κοντολέων.

Επίσης, η σειρά των βιβλίων του συγγραφέα JonhMuth, σε μετάφραση του γνωστού και βραβευμένου συγγραφέα Μάνου Κοντολέων: «Οι τρεις ερωτήσεις», η «Πετρόσουπα» και οι «Ιστορίες του Γαλήνιου», προτείνονται κάθε χρόνο από τους εκπαιδευτικούς στα παιδιά. Κύριο στόχο έχουν να περάσουν στα παιδιά αξίες όπως η ομαδικότητα, η συναδέλφωση, η αξία της φιλίας, της αγάπης και της αυθεντικότητας.

Τα βιβλία με τίτλο «Ιστορίες για καληνύχτα Νο1 & Νο2», προσφέρουν με μοναδικό τρόπο στα παιδιά την ευκαιρία  ν’ ανακαλύψουν  τον εαυτό τους και τη δημιουργικότητά τους.

Ο εκδοτικός οίκος ΑΓΚΥΡΑ είναι η εκδοτική εταιρεία που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα την πρώτη διαδραστική σειρά για παιδιά, «Τα 39 Στοιχεία». Η σειρά ήδη έχει αγαπηθεί από χιλιάδες παιδιά και όχι μόνο.

ΑΘΛΟΘΕΣΙΕΣ

Κάθε χρόνο συμμετέχουμε αθλοθετώντας το βραβείο «Του Δασκάλου», στον ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Ο εκδοτικός οίκος ΑΓΚΥΡΑ βοηθά και στηρίζει με αποστολή δωρεάν βιβλίων σχολικές βιβλιοθήκες, παιδικές οργανώσεις και ιδρύματα, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο όσο μπορεί πιο ενεργά στη διάδοση της φιλαναγνωσίας, αλλά και στηρίζοντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Επίσης, ο εκδοτικός οίκος ΑΓΚΥΡΑ πιστεύει ακράδαντα ότι η δημιουργία, η παραγωγή και η διάθεση βιβλίων στο αναγνωστικό κοινό δεν αρκούν για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Θέλοντας, λοιπόν, να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην πολιτιστική ανέλιξη του τόπου, δημιούργησε το Επιμορφωτικό Τμήμα.

Κύριος σκοπός, λοιπόν, του Επιμορφωτικού Τμήματος, τα τελευταία είκοσι χρόνια, είναι η οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, με κύριο στόχο την αναβάθμιση της σχέσης του αναγνωστικού κοινού με το βιβλίο. Επίσης, εδώ και οκτώ χρόνια ο Εκδοτικός οίκος ΑΓΚΥΡΑ ξεκίνησε την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, που κύριο στόχο έχουν τη διεύρυνση της σχέσης των παιδιών με το βιβλίο, μέσα από καθαρά ψυχαγωγικό τρόπο. Στα προγράμματα αυτά περιλαμβάνονται και θεατρικές παραστάσεις που βασίζονται στα  βιβλία του εκδοτικού οίκου και που στόχο έχουν το πέρασμα μηνυμάτων γύρω από τις αξίες ζωής στα παιδιά.`

Οι Θεατρικές παραστάσεις πραγματοποιούνται στον Πολυχώρο ΑΓΚΥΡΑ κάθε Σάββατο. Υπάρχει, όμως, δυνατότητα να μεταφέρονται και στα σχολεία όλης της χώρας, καθώς και σε Δήμους. Ήδη, προηγούμενες παραστάσεις, όπως «ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥΣ», «Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ», «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥΣ», «ΠΑΤΑΤΕΣ, ΠΑΤΑΤΕΣ», «ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ» και «ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΜΕΛΩΔΙΟΥΠΟΛΗ», παρουσιάστηκαν σε πολλά σχολεία και τις παρακολούθησαν εκατοντάδες παιδιά. 

Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ