Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Το πολύχρωμο παιδί

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock

Ο βραβευμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα best selling συγγραφέας, Νίκος Μιχαλόπουλος, παρουσιάζει με πολλή χαρά το νέο του βιβλίο, το 11ο από τις εκδόσεις Άγκυρα, που φέτος γιορτάζουν τα 130 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα εκδοτικά πράγματα της χώρας μας, γεμίζοντας με όνειρα και εικόνες τις ψυχές μικρών και μεγάλων.
Το όνειρο εξάλλου είναι και το πεδίο δράσης του συγγραφέα, που παραδίδει μαθήματα ζωής, πίστης και ενθάρρυνσης, όπως είπαν, όσοι τον είδαν και τον άκουσαν στις περισσότερες από 500 εκδηλώσεις του σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 Εκπαιδευτικός ο ίδιος και για πολλά χρόνια πρωταθλητής στον ακοντισμό (Χρυσό μετάλλιο EUROPEAN GAMES, Τορίνο, 5 ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ, 9 ΦΟΡΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ), χρησιμοποιεί όλα αυτά τα στοιχεία, στα οποία βασίστηκε και ο ίδιος στις προσωπικές του υπερβάσεις, για να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει το ακροατήριό του, μικρών και μεγάλων, σε συναντήσεις-ψυχογραφήματα, όπως χαρακτηρίστηκαν από κοινό κάθε ηλικίας, που τον παρακολούθησε.
 Μετά το best seller του «ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ», που βασίστηκε σε μια συναρπαστική αληθινή  ιστορία προσωπικής υπέρβασης του ίδιου, στην προσπάθειά του να κατακτήσει την κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο, στα 6.000 μέτρα, συγκενρώνοντας χρήματα για τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι, και το επίσημο βιβλίο του συλλόγου «Το χαμόγελο του Παιδιού», για το καυτό θέμα του bullying, με τίτλο «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; ...ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ», που αποτέλεσε την έμπνευση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Φεστιβάλ κατά της Βίας, ο συγγραφέας ολοκληρώνει ένα σημαντικό τρίπτυχο με το νέο του βιβλίο «ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΙΔΙ», που αξίζει το θέμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα, και τη σημασία που αυτή έχει στη ποικιλομορφία του κόσμου μας και τη συμπλήρωση του καθενός από εμάς από ο,τιδήποτε ξεχωριστό κουβαλάει  η μοναδικότητα του άλλου.

 Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα»

να γνωρίσουν τον ιδιαίτερα «πολύχρωμο ήρωα» του βιβλίου μέσα από τα λόγια του ίδιου του συγγραφέα
να παρακολουθήσουν το επίσημο video του βιβλίο
να μοιραστούν με τον συγγραφέα την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την αλληγορία της ιστορίας
να ταξιδέψουν στον κόσμο και την αλήθεια του ήρωα μέσα από ιστορίες, που δεν έφτασαν στις σελίδες του βιβλίου
να δημιουργήσουν τον δικό τους «πολύχρωμο ήρωα» και να τον παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους και τον συγγραφέα
να βρουν ομοιότητες με τον ήρωα του βιβλίου και να ανακαλύψουν τα δικά τους προσωπικά και ξεχωριστά χρώματα, που τους καθιστούν μοναδικούς
να δώσουν μορφή και χρώμα στον δικό τους ήρωα, ζωγραφίζοντάς τον στο χαρτί
να ετοιμάσουν σειρά ερωτήσεων προς τον συγγραφέα για μια ζωντανή συνέντευξη στην τάξη
να ανακαλύψουν στο διαδίκτυο στοιχεία, video ή φωτογραφίες από την αθλητική, ακτιβιστική, συγγραφική, εκπαιδευτική πορεία του συγγραφέα, που τους κάνουν εντύπωση και να τα συζητήσουν μαζί του
να δώσουν το βραβείο του «Πολύχρωμου Παιδιού» της τάξης, απομονώνοντας τα στοιχεία που τον καθιστούν ξεχωριστό και μοναδικό.


ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑΝ
 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

♦️ «Άμεσος, συγκινητικός, αληθινός, πρότυπο για τα παιδιά μας»
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
 ♦️ «Μας συγκινήσατε, μας ευαισθητοποιήσατε. Είστε ένα πρότυπο, ένα σύμβολο για τα     παιδιά μας. Συνεχίστε. Σας ευχαριστούμε πολύ.»
 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
♦️ «Κύριε Μιχαλόπουλε, αγγίξατε και συγκινήσατε τις ψυχές μαθητών και καθηγητών. Μέσα στις ασχήμιες των καιρών μεταφέρατε και εισπράξαμε ένα από τα πρότυπα που αναζητάμε επιτακτικά στις μέρες μας, το πρότυπο του αθλητή, του ανθρώπου με αγωνιστικότητα και τόλμη, μα πάνω απ’όλα του αλτρουιστή, του ανθρώπου που σκύβει πάνω στον συνάνθρωπο. Σας ευχαριστούμε πολύ.»
 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
 ♦️ «Κύριε Μιχαλόπουλο, ήσασταν εξαιρετικά συγκινητικός και αληθινός και όλοι οι μαθητές του σχολείου σας ευχαριστούν, που τους εμπνεύσατε για μεγάλα ταξίδια. Είμαστε περήφανοι που σας γνωρίσαμε»
 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 ♦️ «Μια ξεχωριστή συνάντηση μ’έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Λόγια ψυχής, λόγια καρδιάς, που καθήλωσαν μικρούς και μεγάλους. Ανθρώπινη, βιωματική προσέγγιση και πάνω απ’ όλα ένας λόγος ‘’ύμνος στον άνθρωπο’’ και το μεγαλείο της θέλησης και της δύναμής του. Ευχαριστούμε θερμά για όλα. Πολύτιμη η παρουσία σας στη χώρα μας και στην εκπαίδευση. Και ‘’δάσκαλος ψυχών’’. Σπουδαίος ρόλος για κάποιον.»
 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΘΕΝΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
 ♦️ «Ήταν μια υπέροχη συνάντηση αυτή των μαθητών μας με τον κύριο Νίκο Μιχαλόπουλο στο σχολείο μας. Τα λόγια του άγγιξαν τις καρδιές μας και μας έδωσαν δύναμη να προχωρήσουμε όλοι μαζί πιο δυνατά την προσπάθειά μας.»
 12οΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
♦️ «Τα δρομάκια γίνονται λεωφόροι χάρη στους ακούραστους οδοιπόρους-αγωνιστές. Έναν τέτοιο άνθρωπο είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε σήμερα στο σχολείο μας. Κύριε Νίκο Μιχαλόπουλε, ευχαριστούμε θερμά για το φως που μεταλαμπάδευσες στις ψυχές μας.»
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ
♦️ «Σήμερα υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας έναν ξεχωριστό άνθρωπο: τον συγγραφέα, τον δάσκαλο, τον ακτιβιστή και αθλητή, κύριο Νίκο Μιχαλόπουλο. Ο λόγος του καθήλωσε τους μαθητές και συνεπήρε τους εκπαιδευτικούς. Οι ιστορίες που διηγήθηκε, έδωσαν πραγματικά μαθήματα ζωής στους μαθητές και τους παρότρυναν να αγωνίζονται πάντα για όσα επιθυμούν.»
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
♦️ «Σπάνια κάποιος ομιλητής καταφέρνει να καθηλώσει για τόση ώρα τόσα παιδιά. Εξαιρετική παρουσία και παρουσίαση.»
6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩ
♦️ «Ήταν μια υπέροχη μέρα για τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άλλης Μεριάς Πορταριάς Πηλίου.»
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ ΠΗΛΙΟΥ
 ♦️ «Σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα σήμερα!!! Ήρθες στο σχολείο μας και κας καθήλωσες. Λόγος ευθύς και άμεσος. Λόγος καρδιάς!! Σε ευχαριστώ για το σημερινό μάθημα ζωής που μας έδωσες!! Σε ευχαριστώ που μου θύμισες να μη ξεχνώ: ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ!!!»
20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
♦️ «Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας στο σχολείο μας και για τις στιγμές που μας προσφέρατε, για να προσπαθούμε πάντα στη ζωή μας να κατακτούμε τις κορυφές μέσα μας, όπως εσείς. Να παραμείνετε πάντα Άνθρωπος με Α κεφαλαίο.»
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
♦️ «Κύριε Μιχαλόπουλε, σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνατε να μιλήσετε με τα παιδιά μας και να τα εμπνεύσετε με την προσωπικότητά σας, την ευγλωτία σας και απλότητά σας. Συγχαρητήρια για τη μέχρι τώρα διαδρομή σας και στον αθλητισμό και τη συγγραφή βιβλίων. Καλή συνέχεια για κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό!!! Μας κερδίσατε, μας μαγέψατε και μας ομορφύνατε την ημέρα»
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
♦️ “Ένα μεγάλο ευχαριστώ απλό ένα πολύ δύσκολο σχολείο, που όμως καθηλώσατε ως ομιλητής, συγκινήσατε και προκαλέσατε το ενδιαφέρον πολλών παιδιών. Εκπληκτική η αφόρμηση να έρθουν παιδιά να σας συγχαρούν και να εξωτερικεύσουν σκέψεις τους. Συνεχίστε με όλη τη δύναμη που έχετε, γιατί αξίζει τον κόπο. Μας εμπνεύσατε να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Τιμή μας η παρουσία σας και η κατάθεση ψυχής.»
 2ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
♦️ «Μας ταξιδέψατε με τον τόσο χειμαρρώδη και καθηλωτικό λόγο σας. Οι μαθητές μας, αλλά και εμείς οι καθηγητές οφεληθήκαμε πολλαπλά και διαφορετικά και κερδίσαμε περισσότερα από κάθε άλλη μέρα της σχολικής καθημερινότητας.»
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
♦️ «Θα κρατήσουμε τα ιδιαίτερα μηνύματα που στείλατε στα παιδιά μας!”
 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
♦️ «Πόσο μεγάλο όφελος για τους μαθητές μας η παρουσία σας στο σχολείο μας, κύριε Μιχαλόπουλε! Πόσο βάλσαμο στάζουν τα λόγια σας στις ψυχές των παιδιών!»
20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
♦️ «Κι αν σήμερα ο Νίκος Μιχαλόπουλος ήρθε στο σχολείο μας να μιλήσει στα παιδιά, νομίζω τελικά πως διδαχτήκαμε όλοι μας και επανεκτιμήσουμε μικρές και μεγάλες αξίες ζωής.»
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
♦️ «Ο κύριος Μιχαλόπουλος με μοναδικό τρόπο και μέσα από δυνατές ιστορίες ζωής μάς καθήλωσε και μας βοήθησε να νιώσουμε το πνεύμα και τη σπουδαιότητα της συμπαράστασης, της ενθάρρυνσης και της ενσυναίσθησης προς τους γύρω μας.
Ήταν μια συνάντηση που μας έμαθε πολλά.»
18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
 ♦️ «Πρισπαθήσατε να μετατρέψετε το σχολείο μας από μικρό δρομάκι σε μεγάλη λεωφόρο, δείχνοντάς μας πως μπορούμε να κατακτάμε κορυφές και πως μπορούμε να θέλουμε και να μπορούμε πάντα να ονειρευόμαστε, με παράδειγμα την πορεία σας στον αθλητισμό, τη λογοτεχνία και την εκπαίδευση.”
24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος, ως απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία όλων των σχολικών βαθμίδων στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και το Πρότυπο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Near East, στην Καισαριανή.
Ο Νίκος Μιχαλόπουλος είναι επίσης συγγραφέας:
 ✔️ της πολύ πετυχημένης σειράς «ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ» με τα βιβλία «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ» και «Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ» (14 εκδόσεις • Εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας)
 ✔️ του πολύ γνωστού «ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ» (20 εκδόσεις • Εγκεκριμένο από τα Υπουργείο Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου)
✔️ του βραβευμένου και διαχρονικού «Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ», επίσημο βιβλίο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού - ΣΠΑΥ (50 εκδόσεις • Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας)
 ✔️ του βραβευμένου και μεταφρασμένου στα Αγγλικά «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ», επίσημο βιβλίο της χρυσής διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας το 2010, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα. (Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας)

Συνέντευξη με τον συγγραφέα Νίκο Μιχαλόπουλο

Χρόνος εκδήλωσης:  60-90 λεπτά, ηλικίες 5-9

Πληροφορίες για το βιβλίο:

Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ