Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Η κ. Ανακύκλωση και η περιπέτεια των σκουπιδιών

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock

 

Ακούγεται σαν κάτι τρομακτικό! Τα σκουπίδια της χωματερής τρομοκρατούνται. Κινδυνεύουμε άραγε; αναρωτιούνται κι έτσι, μια θαρραλέα ομάδα με αρχηγό τον Τζίμη, το μικρό κονσερβοκούτι, αποφασίζει να ανακαλύψει τι συμβαίνει και να σώσει όλα τα σκουπίδια της χωματερής. Παρά τους κινδύνους και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν, κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο. Μέσα από τη διαδραστικότητα και την εκφραστικότητα του κειμένου, τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν με τους ήρωες και να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους. Είναι άραγε κάτι καλό η ανακύκλωση; Παίξε και μάθε το μαζί τους!

Η συγγραφέας, μέσα από τη διαδραστικότητα και την εκφραστικότητα του κειμένου, δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κύκλο της  ανακύκλωσης.

Ένα παραμύθι  με  πρωταγωνιστές  τα σκουπίδια μιας  χωματερής.

 Ο Τζίμης το κονσερβοκούτι, είναι ο αρχηγός μιας θαρραλέας ομάδας σκουπιδιών, που μαζί θα ανακαλύψουν  τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Για κάποια από αυτά τα σκουπίδια ξεκινά  ένας  νέος  κύκλος ζωής, που θα προσφέρει σε όλους μας  έναν πιο καθαρό πλανήτη.

- Με ιδιαίτερα διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά ενημερώνονται για τα οφέλη της ανακύκλωσης και αναπτύσσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

- Χρησιμοποιώντας  δύο κούκλες φτιαγμένες από ανακυκλώσιμα υλικά, η συγγραφέας θα συζητήσει με τα παιδιά, στοχεύοντας  να τα οδηγήσει συνοπτικά στο συμπέρασμα, και στον λόγο για τον οποίον πρέπει να ανακυκλώνουμε.

- Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι τα παιδιά θα γνωρίσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα τα τοποθετήσουν στον σωστό κάδο.

- Στη συνέχεια, θα ζωγραφίσουν εικόνες σχετικές με το θέμα, ώστε να φτιάξουν ομαδικά το δικό τους βιβλίο, με τίτλο «Η ανακύκλωση»

- Τέλος, σε ένα χαρτόνι πάνω στο οποίο έχει σχεδιαστεί η Γη, τα παιδιά θα παίξουν ένα παιχνίδι με καρτέλες, όπου στο τέλος η Γη μας θα έχει μεταμορφωθεί σε έναν χαρούμενο και φιλόξενο πλανήτη. 

Στόχος της κυρίας Μαρίας Ζαχαριουδάκη είναι, μέσα από τον μαγευτικό κόσμο του παραμυθιού, να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά ιδανικά και αξίες, ώστε ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος αλλά και πιο καθαρός!

Χρόνος εκδήλωσης: 50 λεπτά, ηλικίες 6-9 ετών

Πληροφορίες για το βιβλίο:

 

Πληροφορίες για την συγγραφέα:

Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ