Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock


 

    Με αφορμή την κυκλοφορία του παραμυθιού «Η Χιονονιφάδα που αγάπησε το Καλοκαίρι», ο συγγραφέας Χρήστος Δασκαλάκης είναι στη διάθεση των σχολείων που θα εκφράσουν ενδιαφέρον να συναντηθούν μαζί του και να αναλύσουν τη θεματική του βιβλίου του.

Πρόκειται για ένα παραμύθι, που άλλοτε έμμεσα και άλλοτε άμεσα, κάνει αναφορά σε βασικές αρχές της ζωής μας και καταφέρνει να δημιουργήσει τα ερεθίσματα εκείνα που θα οδηγήσουν τα παιδιά στην εξερεύνηση, ανακάλυψη, κατανόηση και τελικώς στη μάθηση. Η «Χιονονιφάδα που αγάπησε το Καλοκαίρι» φιλοξενεί μια μαγική διαδρομή στον κύκλο της ζωής. Είναι ένας ύμνος στο σεβασμό προς τους άλλους και προς τη φύση που τόσο την έχουμε ανάγκη. Μας θυμίζει πόσο εύκολα μπορούμε να παγιδευτούμε στις ίδιες μας τις επιθυμίες αλλά και στις προσδοκίες των άλλων. Μας φέρνει αντιμέτωπους με τον φόβο της απώλειας και μας συμφιλιώνει με όσα δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Τελικά, μας χαρίζει την αρετή της προσαρμοστικότητας και τον θρίαμβο της ελευθερίας…

Η επίσκεψη του συγγραφέα σε ένα σχολείο προϋποθέτει από πριν, την ανάγνωση του βιβλίου μέσα στην τάξη και τις δραστηριότητες που ο εκπαιδευτικός θα κρίνει απαραίτητες για την καλύτερη κατανόηση του. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει δραστηριότητες όπως ζωγραφική, χειροτεχνίες, δραματοποίηση, ποίημα, κουκλοθέατρο ή τραγούδι ( πρόβα πάνω στο τραγούδι της Χιονονιφάδας)

Την ημέρα της επίσκεψης, τα παιδιά μπορούν να αλληλεπιδράσουν ελεύθερα με τον συγγραφέα και να του παρουσιάσουν όλες τις δραστηριότητες τους. Ο συγγραφέας, μπορεί να μοιραστεί μαζί τους την εμπειρία του από την συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου και να δώσει ιδέες για μια ομαδική δραστηριότητα μέσα στην τάξη, παρουσία του. Μια τέτοια δράση θα μπορούσε να είναι η συγγραφή της συνέχειας του παραμυθιού ή η συγγραφή μιας ιστορίας πριν την τελική του μορφή. Εναλλακτικά, με τη βοήθεια προτζέκτορα, τα παιδιά θα μπορούσαν να δουν και να τραγουδήσουν μαζί με τον συγγραφέα το τραγούδι της Χιονονιφάδας.

  Τέλος, αν τα παιδιά το επιθυμούν και με αφορμή τα μηνύματα του βιβλίου, μπορούν να φυτέψουν, μαζί με τον συγγραφέα, σπόρους από ένα λουλούδι της αρεσκείας τους (σε ένα μικρό γλαστράκι), ώστε να μείνει στην τάξη και να «διδάξει» στα παιδιά τον κύκλο της ζωής, τη φροντίδα και το σεβασμό προς τη φύση…

Μετά το τέλος της επίσκεψης, οι μαθητές, μπορούν ελεύθερα να ανταλλάξουν εντυπώσεις, καθώς και να καταγράψουν την εμπειρία τους συνοδεία μικρών σημειωμάτων, φωτογραφιών ή ζωγραφικών έργων που θα δώσουν ως ενθύμιο στον συγγραφέα.  Το ίδιο μπορεί να κάνει και ο συγγραφέας, με μια κοινή επιστολή προς όλα τα παιδιά που θα διαβαστεί στην τάξη και θα καταγράφει τη δική του εμπειρία από αυτήν την επίσκεψη.

Τάξεις που μπορούν να δραστηριοποιηθούν με αφορμή το συγκεκριμένο παραμύθι είναι από την Ά έως τη ‘Δ  Δημοτικού. Παρόλα αυτά, επιδίωξη του συγγραφέα είναι η εμπλοκή παιδιών κάθε ηλικίας καθώς και των γονιών τους, πιστεύοντας ότι ακόμα και εμείς οι ενήλικες έχουμε ανάγκη από ένα «παραμύθι», από μια όμορφη ιστορία, από λίγη δόση χαμένης αθωότητας και ελπίδας.

 

Χρόνος εκδήλωσης:  60-90 λεπτά, ηλικίες 5-9

Πληροφορίες για το βιβλίο:

Πληροφορίες για τον συγγραφέα:

 

Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ