Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

«Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία…προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!»

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock
από System Administrator | Καταχωρήθηκε στην ΤΟ BLOG ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ | Δεν υπάρχει σχόλιο ακόμα. | 2299 εμφανίσεις αυτής της δημοσίευσης

Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό βιβλίο Ολυμπιακής Παιδείας στην χώρα μας με τίτλο «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία…προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!»


Παρουσιάστηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας και οι φορείς της πόλης σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή διοργάνωσαν μία σεμνή και συνάμα ξεχωριστή εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου στην οποία  συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού καθώς επίσης και μαθητές από σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

Η έκδοση αποτελεί μια εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης της ολυμπιακής μας ιστορίας και θα διδαχθεί στο πλαίσιο εφαρμογής του Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Ολυμπιακή Κληρονομιά. Αναπόσπαστο μέρος της έκδοσης είναι το Εργαστήρι Ολυμπισμού το οποίο αποτελείται από εργασίες και παιχνίδια Ολυμπιακής Ιδέας. Το βιβλίο, παρουσιάζει, με ευχάριστο τρόπο, την ιστορία των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ελλάδα υπό μορφή παραμυθιού

Τον ήρωα του βιβλίου της Ηλείας συγγραφέως και διευθύντριας της ΕΘΝΟΑ Ιλεάνας Κλοκώνη, «Ακάδημο» συνόδευσαν 6 Ολυμπιονίκες της χώρας μας και συγκεκριμένα οι τρεις Ολυμπιονίκες της ομάδας του Ανσάμπλ Ειρήνη Αϊνδηλη, Χαρά Καρυάμη και Άννα Πολλάτου, ο Ολυμπιονίκης της ιστιοσανίδας Νίκος Κακλαμανάκης, η Ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος Νίκη Μπακογιάννη και η Ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη.

Η ολυμπιονίκης μας Νίκη Μπακογιάννη συγκίνησε ιδιαίτερα το κοινό με την αυθόρμητη και συγκινητική ομιλία της στην οποία αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια στο χωριό της στη Λαμία.Θυμήθηκε τους φίλους της που την φώναζαν «Νίκα» και όχι Νίκη και ξέσπασε σε κλάματα καθώς πρόσφατα έχασε τους γονείς της.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας, στην Αρχαία Ολυμπία, του 1ου Εκπαιδευτικού Κέντρου Διδασκαλίας του βιβλίου στο πλαίσιο της εφαρμογής του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος με τίτλο «Ολυμπιακή Κληρονομιά».

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν  οι παιδικές χορωδίες του Λυκείου Ελληνίδων και του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας που απέδωσαν τον Ολυμπιακό ύμνο και τον Εθνικό μας ύμνο.

http://www.greekteachers.gr/?p=9483

Σχόλια (0)

Γράψτε ένα σχόλιο

Το όνομά σας:


Βαθμολογία: Κακό           Καλό

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:
Το σχόλιό σας: Σημείωση: Η HTML δεν μεταφράζεται!
Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ