Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Μαραθώνιος Ονείρων / Κριτικές & Παρουσιάσεις των βιβλίων μας

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock
από System Administrator | Καταχωρήθηκε στην ΤΟ BLOG ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ | Δεν υπάρχει σχόλιο ακόμα. | 1661 εμφανίσεις αυτής της δημοσίευσης

TΟ ΒΗΜΑ, ‘’ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ’’, Πέτρος Λινάρδος

Κάθε φορά που ένα βιβλίο γράφεται από εν ενεργεία άνθρωπο του αθλητισμού ή αναφέρεται στον βίο και την πολιτεία σημαντικών μορφών του παρελθόντος τοποθετείται και μια νέα ψηφίδα στο διαχρονικό ψηφιδωτό της ελληνικής άθλησης. Στην βιβλιογραφία αυτή πλειοψηφούν-και είναι κατανοητό-έργα συγγραφικά που αφορούν στον σπουδαιότατο κλάδο της αθλητικής επιστήμης και παράλληλα της ιστορικής έρευνας, μελέτης και συμπερασματολογίας σε συνάφεια πολλές φορές με το σήμερα.
‘’ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ’’. Οι δύο λέξεις του τίτλου ενώνονται και δρουν ξεχωριστά. Ο Νίκος Μιχαλόπουλος και η Άννα Βερούλη, νόμισμα που έχει στην μία όψη τον παιδαγωγό με την σαφή και την ενσυνείδητη ευαισθησία απέναντι στα πάθη και την ζωή ανθρώπων μέσα στην μέγκενη των τσιγγανοπαίδων και τωνπαλλινοστούντων. Αθλητής και ο ίδιος-σκοπεύει από την δική του θέση στον ίδιο χώρο όπου κινείται μια τόσο προβεβλημένη πρωταθλήτρια του στίβου. Συχνά μαθαίνουμε από την χημεία ότι τα κράματα είναι πολύ πιο ισχυρά από ένα μέταλλο. Έτσι αυτός ο μαραθώνιος των ονείρων είναι μια πορεία μέσα στον ψυχισμό ενός εφήβου στον ουρανό του οποίου ο αστερισμός είναι πολυπληθής και γεμάτος από άπλετη συναισθηματική φεγγοβολία.

 

Full- Time. Γιώργος

Ο ”Μαραθώνιος ονείρων” είναι ένα βιβλίο, που θα ήθελα να το κάνω δώρο, αν είχα τη δυνατότητα, σε κάθε έφηβο σ’αυτή τη χώρα, ειδικά αυτή την περίοδο, που τα πάντα κλυδωνίζονται και αμφισβητούνται.Και στους γονείς κάθε παιδιού, που χωρίς να το καταλάβουν μπαίνουν στην άλλη άκρη, λες και είναι αντίπαλοι ή ξένοι. Ο παραλληλισμός ενός δραματικού αγώνα δρόμου, όπως είναι ο μαραθώνιος, με την ίδια τη ζωή είναι πραγματικά ευρηματικός και συγκλονιστικός. Τα σημεία μοναξιάς ενός δρομέα μοιάζουν τελικά τόσο με τα πάνω και τα κάτω της καθημερινότητάς μας, που μέσα σε μια διάρκεια μερικών, έστω και πολλών χιλιομέτρων ή ακόμα και μέσα στη διάρκεια μιας ανάγνωσης, το μυαλό σου γεμίζει εικόνες και συναισθήματα, που καμιά φορά προσπερνάμε με την ταχύτητα αθλητή ταχύτητας και όχι αντοχής. Αλλά η ζωή είναι αγώνας αντοχής και έχει απ’ όλα. Έχει ανηφόρες, έχει κατηφόρες, έχει μοναξιά, έχει χειροκροτήματα, έχει αμφισβητήσεις αλλά έχει και επιδοκιμασίες και σε όλα αυτά κέντρο είσαι εσύ ή μπορεί να είναι το παιδί σου ή μπορεί να είναι το κομμάτι σου εκείνο, που δεν τόλμησε να προσπαθήσει. Γιατί τελικά εμείς είμαστε, που βάζουμε τα μεγαλύτερα εμπόδια στους εαυτούς μας.

Η απόφαση του ήρωα, ενός σύγχρονου εφήβου να λάβει μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα ως την προσωπική του ειρηνική, επαναστατική πράξη και η φράση του ”Θα’θελα να κάνω κάτι, για το οποίο δεν χρειάζεται να κάψω την Αθήνα για να με προσέξουν”, μου έφερε στο νου τόσα γεγονότα των τελευταίων χρόνων, που ζήσαμε, αλλά δεν ξέραμε γιατί.


Σχόλια (0)

Γράψτε ένα σχόλιο

Το όνομά σας:


Βαθμολογία: Κακό           Καλό

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:
Το σχόλιό σας: Σημείωση: Η HTML δεν μεταφράζεται!
Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ