Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Στην αρχή μιας νέας σχολικής χρονιάς του Νίκου Μιχαλόπουλου

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock
από System Administrator | Καταχωρήθηκε στην ΤΟ BLOG ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ | Δεν υπάρχει σχόλιο ακόμα. | 515 εμφανίσεις αυτής της δημοσίευσηςΑισθάνομαι, πως βρισκόμαστε στην αρχή μιας πολύ ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς και είναι πολύ λογικό μετά από όλη αυτή την περιπέτεια που ζήσαμε λόγω πανδημίας.
Όσο και αν αυτό μας προκαλεί ακόμα άγχος, θα πρέπει να αισθανθούμε πολύ πιο ασφαλείς και προετοιμασμένοι, γιατί βαδίζουμε όχι πια απέναντι σε κάτι άγνωστο, αλλά προς κάτι που λογικά θα πρέπει να μας έχει κάνει περισσότερο σοφούς και ευγνώμονες. Και αυτό πρέπει να περάσουμε στα παιδιά μας. Αυτή είναι η πρόκληση.


Χάθηκαν εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές σε όλο τον κόσμο, δημιουργήθηκαν πολλές αντιπαραθέσεις, ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις, αναπτύχθηκαν θεωρίες.
Τότε στην αρχή ίσως δεν ξέραμε και πολλά. Τώρα όμως ξέρουμε. Έχουμε στοιχεία στα χέρια μας και μπορούμε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Και αυτό πρέπει να κάνουμε τα παιδιά μας να το καταλάβουν, είτε ως γονείς, είτε ως εκπαιδευτικοί. Ως παρακαταθήκη για την υπόλοιπη ζωή τους. Για πρώτη φορά, σίγουρα στις γενιές μας, αλλά ίσως και σε ολόκληρη τη σύγχρονη ιστορία μας, όλοι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν κοινό εχθρό, απόλυτα ίσοι, ανεξάρτητα από γεωγραφία, οικονομική κατάσταση, μορφωτικό επίπεδο, ηλικία, και τόσα άλλα χαρακτηριστικά που πάντα μας διαφοροποιούν στις κοινωνίες μας. Είχαμε δεν είχαμε χρήματα, δεν μπορούσαμε να αγοράσουμε θεραπεία. Μπορούσαμε ή δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε, δεν υπήρχε ασφαλές μέρος. Ήμασταν ή δεν ήμασταν μορφωμένοι, δεν υπήρχε γνώση. Και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το ξεχάσουμε. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να το καταλάβουν, ειδικά σε μια εποχή που παρόλη την πρόοδό μας ακόμα μιλάμε για ρατσισμό, bullying, διαφορετικότητα και ψάχνουμε για απαντήσεις στα αυτονόητα. Οι επιστήμονες λένε πως το 99,9% του ανθρώπινου DNA είναι πανομοιότυπο σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα αν κάποιος είναι γεννημένος στη Μαδαγασκάρη ή την Ισλανδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Κίνα κι όμως ακόμα επικεντρωνόμαστε αρνητικά σε αυτό το 0,01% των διαφορών μας που όμως κάνει τον κόσμο μας τόσο όμορφο και ενδιαφέροντα.


Αυτή τη σχολική χρονιά πρέπει όλοι μας να την ξεκινήσουμε αισιόδοξα και δυναμικά, απλά και μόνο γιατί είμαστε ακόμα εδώ, ενώ είδαμε ότι εύκολα θα μπορούσαμε να μην είμαστε και είμαστε εδώ έχοντας μια πολύτιμη εμπειρία ζωής που σε άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε και να μην είχαμε.


Καταλαβαίνω πως οι περισσότεροι γονείς ανησυχούν για μαθήματα που χάθηκαν και ίσως χαθούν, για χρονιές που δεν κύλησαν και ίσως δεν κυλήσουν φυσιολογικά, για εξετάσεις που περιμένουν μια ολόκληρη ζωή και όμως δεν εξελίσσονται όπως περίμεναν. Όμως εδώ πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση και να προσπαθήσουμε να δούμε το δάσος πίσω από το μπροστινό μας δέντρο που μας κόβει τον ορίζοντα. Ας εστιάσουμε στο τώρα και τη στιγμή, όπως κάνουμε οι αθλητές στους αγώνες, επιτρέποντας στην προετοιμασία μας να αποδώσει καρπούς πέρα από τις όποιες συνθήκες και ας μας εμπιστευτούμε λίγο περισσότερο.
Και κυρίως ας εμπιστευτούμε τα παιδιά μας λίγο περισσότερο. Έδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα. Έμειναν κλεισμένα στα σπίτια, φόρεσαν τυπικά τις μάσκες τους, ανταπεξήλθαν μέσα από τις οθόνες των υπολογιστών, αυτή τη φορά όχι για διασκέδαση, αλλά για τις ανάγκες της πολύ δύσκολης και προκλητικής τηλεκπαίδευσης. Ας τους το πιστώσουμε και ας ξεκινήσουμε αυτή τη σχολική χρονιά πιο ήρεμοι και πιο αισιόδοξοι από κάθε άλλη φορά. Με αυτή την ηρεμία και αυτή την αισιοδοξία που σου δίνει μόνο η γνώση και η αίσθηση ότι έχεις κάνει το καλύτερο ακόμα και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.


Και κάτι ακόμα.
Ας δείξουμε την αγάπη μας και τον σεβασμό μας μεταξύ μας όλοι εμείς της μαθητικής κοινότητας. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, διοίκηση, όλοι είμαι σίγουρος πως προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούσαμε σε ένα περιβάλλον τόσο καινούργιο, τόσο άγνωστο και κυρίως τόσο εχθρικό και τα καταφέραμε.
Υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να βάζεις έναν καινούργιο στόχο στην αρχή μιας νέας προσπάθειας, πιο σίγουρος και πιο δυνατός από ποτέ.


Το σύνθημά μου «Ονειρεύομαι Θέλω Μπορώ» αισθάνομαι ότι είναι πιο ουσιαστικό και πιο επίκαιρο από ποτέ. Και αυτό το «Μπορώ» ας το προσφέρουμε στα παιδιά μας ως απόδειξη του πόσο μεγάλη εμπιστοσύνη τους έχουμε. Τα παιδιά λατρεύουν τις ευθύνες και τους ανθρώπους που τους τις προσφέρουν και ξέρουν ταυτόχρονα να τους βοηθάνε να τις αναλάβουν, βάζοντας όρια και χαράζοντας δρόμους.
Καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Νίκος Μιχαλόπουλος
''Ονειρεύομαι  Θέλω  Μπορώ''

 ---------------------------------
•Συγγραφέας  •Πρωταθλητής ακοντισμού
•Εκπαιδευτικός •Ακτιβιστής

????Web Site: www.nikosmichalopoulos.gr
????Facebook: https://www.facebook.com/nikomichalopoulos/
????Twitter: https://twitter.com/AnnaNikos1
????Instagram: https://www.instagram.com/nikos__michalopoulos/

Τα βιβλία του Νίκου Μιχαλόπουλου:

                    

                  

      

 

Σχόλια (0)

Γράψτε ένα σχόλιο

Το όνομά σας:


Βαθμολογία: Κακό           Καλό

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:
Το σχόλιό σας: Σημείωση: Η HTML δεν μεταφράζεται!
Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ