Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Βιβλιοκριτική | 135 ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock
από System Administrator | Καταχωρήθηκε στην ΤΟ BLOG ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ | Δεν υπάρχει σχόλιο ακόμα. | 573 εμφανίσεις αυτής της δημοσίευσης

135 ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ
Ηλικία: από 5 ετών και για όλες τις ηλικίες
Εκδόσεις Άγκυρα @ekdoseissagyra |Εικόνες Εύα Καραντινού | Σελ 325
ΕΤΙΚΕΤΕΣ: μύθοι του Αισώπου, άνθρωπος, ζώα, φύση, ηθικές αξίες, παθήματαΟι μύθοι του Αισώπου αποτελούν αγαπημένα παραμύθια για τα παιδιά για περίπου 2500 χιλιάδες χρόνια και αποτελούν θησαυρό της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς!

Ο Αίσωπος δούλος (κατά τον Ηρόδοτο) πολυταξιδεμένος και ευφυής δάσκαλος μέσα από τα παραμύθια του στηλιτεύει τα πάντα, το ψέμα, την υποκρισία, την αλαζονεία, την έπαρση, την αφέλεια κ.α. δείχνοντας ουσιαστικά στα παιδιά τον κόσμο όχι εξiδανικευμένο αλλά με χαρακτήρες που έχουν ρεαλιστικά ελαττώματα τα οποία πιθανότατα κάποια στιγμή θα συναντήσουν στη ζωή τους.

Οι μύθοι κοινωνούν στα παιδιά τη λαϊκή σοφία αιώνων με απλότητα, σαφήνεια και οικονομία. Μέσα από τις ιστορίες και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτές ενισχύεται η παρατηρητικότητα και η φαντασία των παιδιών ενώ παράλληλα παρουσιάζεται σ' αυτά με εύληπτο τρόπο ένα αξιακό σύστημα που πρόσκειται στην αλήθεια, την αλληλεγγύη, την αυτογνωσία, την ηθική.

Ο μύθος λειτουργεί σαν σύμβολο για την αποκάλυψη της αλήθειας και μια διακριτική προσέγγιση γενικότερα στον ανθρωπισμό και την αρετή.

Παράλληλα με το παραμύθι τα παιδιά, -ιδιαιτέρως όσα ζουν στις πόλεις, έχουν την ωφέλεια να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά πολλών ζώων, πολλές φορές μάλιστα στα φυσικά τους περιβάλλοντα. Έτσι οι μύθοι έχουν και αξία φυσιογνωστικού ενδιαφέροντος!

Στα ράφια των βιβλιοπωλείων θα βρείτε διάφορες εκδοχές των μύθων του Αισώπου. Εγώ, μετά από μεγάλη έρευνα επίλεξα αυτή την εξαιρετική έκδοση της αγαπημένης μας Άγκυρας με ένα τεράστιο αριθμό ιστοριών, με όμορφη και ταιριαστή εικονογράφηση και καλογραμμένο κείμενο. Περιττό να σας πω ότι ο μεσαίος γιος μου ειδικά κοιμάται με αυτό αγκαλιά τις τελευταίες μέρες!

Οπωσδήποτε να αναζητήσετε το υπέροχο αυτό βιβλίο, πιστεύω πως δεν θα βρείτε πιο πλούσια συλλογή στα γοητευτικά ολοδικά μας ελληνικά πανάρχαια παραμύθια του Αισώπου!

παρουσίαση  https://www.instagram.com/p/CZoZmXZLxUA/

Δείτε το βιβλίο:

Σχόλια (0)

Γράψτε ένα σχόλιο

Το όνομά σας:


Βαθμολογία: Κακό           Καλό

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:
Το σχόλιό σας: Σημείωση: Η HTML δεν μεταφράζεται!
Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ