Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Βιβλιοκριτική | ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock
από System Administrator | Καταχωρήθηκε στην ΤΟ BLOG ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ | Δεν υπάρχει σχόλιο ακόμα. | 636 εμφανίσεις αυτής της δημοσίευσης

ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ
Ηλικία 5+
Εκδόσεις Άγκυρα @ekdoseisagyra | Δημιουργός Romont Willy| Σελίδες 36
ΕΤΙΚΕΤΕΣ: παππούς, τεχνολογία, συνεργασία, χάσμα γενεών

Ο εγγονός έχει να γράψει μια εργασία για το σχολείο και ο παππούς θέλει να βοηθήσει. Η παλιά γραφομηχανή ομως φαίνεται άχρηστη μπροστά στο λάπτοπ. Ακόμα και οι γνώσεις του παππού "περισσεύουν" αφού ο υπολογιστής έχει για όλα τις απαντήσεις.
Όταν όμως κόβεται το ρεύμα και η μπαταρία του λαπτοπ τελειώνει, ο παππούς δείχνει στον εγγονούλη του πως μπορεί να κάνει και χωρίς τον υπολογιστή. Γιατί παλιές μηχανές του παππού να μπορούν ακόμα και χωρίς ρεύμα να δουλεύουν μια χαρά!
Όλα αυτά ήταν τέλεια, αλλά μήπως ήρθε η ώρα και παππούς να μάθει τον υπολογιστή; 

"Οι παλιές μηχανές του παππού" είναι ένα βιβλίο που μιλάει στη γλώσσα των μικρών παιδιών για το χάσμα των γενεών. Με πολλούς από τους ηλικιωμένους να είναι τεχνολογικά σχεδόν αναλφάβητοι, η ιστορία του βιβλίου θα μπορούσε να διαδραματίζεται σε κάθε σπίτι.

Με αφορμή την ανάγνωση μπορεί λοιπόν να γίνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με την απόλυτη εξάρτηση των σημερινών νέων από τις οθόνες, το ίντερνετ και τον ηλεκτρισμό. Το γεγονός αυτό έχει το θετικό της ευκολίας στα πάντα, στην εργασία, την ψυχαγωγία, την επικοινωνία αλλά και το αρνητικό της παντελούς κατάρρευσης όταν κάτι δεν δουλεύει καλά (πτώση των εφαρμογών, έλλειψη ρεύματος).

Μέσα από την ιστορία σημειώνεται παράλληλα ο παραγκωνισμός των ηλικιωμένων μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της ζωής μας. Όπως μπαίνει στο ράφι μια παλιά, καθ' όλα λειτουργική γραφομηχανή μόνο γιατί είναι παλιά, κάπως έτσι μπαίνει στο ράφι και ο παππούς και όλες οι γνωσεις, οι εμπειρίες και οι απόψεις που θα είχε να προσφέρει σβήνουν σαν τη φλόγα του κεριού που χάνεται μπροστά στον ολολαμπρο ήλιο του διαδικτύου.

Το τέλος του βιβλίου με τον παππού που αποφασίζει να μάθει τον Η/Υ μου άρεσε τόσο πολύ!! Και μόνο γι' αυτό θα το έκανα δώρο στον αγαπημένο μας παππού για να τον ενθαρρύνω να ασχοληθεί με την τεχνολογία και να μην την αποφεύγει σαν κάτι τρομακτικό και τρομερά δύσκολο.

Είναι ένα βιβλίο μοναδικό στη θεματική του, που αξίζει να διαβαστεί με τα παιδιά!!
Μην το χάσετε!!
 

Παρουσίαση από:

Instagram page@biblia_gia_ta_paidia  

Blog: "Παιδί και Βιβλίο"  www.paidi-kai-biblio.blogspot.com

Facebook page : Παιδί και βιβλίο @paidikaibiblio https://www.facebook.com/paidikaibiblio/

Περισσότερα για το βιβλίο:

Σχόλια (0)

Γράψτε ένα σχόλιο

Το όνομά σας:


Βαθμολογία: Κακό           Καλό

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:
Το σχόλιό σας: Σημείωση: Η HTML δεν μεταφράζεται!
Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ