Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Η Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου έγραψε....

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock
από System Administrator | Καταχωρήθηκε στην ΤΟ BLOG ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ | Δεν υπάρχει σχόλιο ακόμα. | 1002 εμφανίσεις αυτής της δημοσίευσης

Η Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου έγραψε....
Άγκυρα: 130 χρόνια προσφοράς
Την Άγκυρα την γνώριζα πριν … την γνωρίσω. Εννοώ, γνώριζα το έργο της, το όνομα του δημιουργού της, του διορθωτή της και αρκετών από τους συνεργάτες της.
Στο παιδικό μυαλό μου, “Άγκυρα” σήμαινε ένας ολόκληρος κόσμος, που δούλευε για μένα, για να μου ετοιμάσει τις ιστορίες που αγαπούσα, τα βιβλία που με ταξίδευαν και τους ήρωες – πρότυπα που με συνάρπαζαν.
Ήταν ένα άπιαστο όνειρο, που δεν μπορούσα καν να φανταστώ ότι κάποτε θα βρισκόταν τόσο κοντά μου.
Το ίδιο λίγο πολύ ένοιωθαν και τα συνομήλικά μου παιδιά, που όπως κι εγώ δεν είχαν και πολλές ευκαιρίες να “χορτάσουν” τη δίψα τους για κάτι περισσότερο από τα σχολικά βιβλία, στην επαρχία όπου ζούσαμε. Γιαυτό και γινόταν πανηγύρι όταν έφταναν στα χέρια μας , “Η Κλασσική Λογοτεχνία” της Άγκυρας, ο Γκαούρ Ταρζάν, με πρότυπο πάντα τον Γκαούρ, που μας άνοιγαν τους ορίζοντες και μας γνώριζαν έναν κόσμο, που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε ότι υπήρχε!
Έτσι, στη φαντασία μας, η “Άγκυρα” ήταν ο πνευματικός μας συνδιαμορφωτής, μαζί με την οικογένεια και το σχολείο μας. Χάρη στα βιβλία της πλούτιζε το λεξιλόγιο μας, θέριευε η φαντασία μας και διαμορφώνονταν τα ιδανικά μας.
Στη συνέχεια, η τύχη το έφερε να συναντηθούμε με ένα τρόπο που ούτε μου περνούσε τότε από το μυαλό.
Η “Άγκυρα”, αυτό το άπιαστο όνειρο, έγινε το λίκνο και του δικού μου έργου!
 
Συχνά φίλοι και γνωστοί με ρωτούν: “Μα γιατί συνεργάζεσαι μόνο με την Άγκυρα; Οι περισσότεροι συγγραφείς δεν το κάνουν, να συνεργάζονται δηλαδή με έναν μόνο εκδοτικό οίκο”.
Και πάντα δίνω την ίδια απάντηση:
Πρώτον, γιατί με την “Άγκυρα” μεγάλωσα και από εκείνη διδάχτηκα τι σημαίνει λογοτεχνία και καλό βιβλίο.
Δεύτερον, γιατί από την πρώτη επαφή που είχα μαζί τους, με έκαναν να αισθανθώ
οικεία, σχεδόν μέλος της εταιρείας και του ονείρου της, που εκφράζεται με τη φράση: “Αγάπη για το βιβλίο, ευθύνη για το παιδί”.
Τρίτον, επειδή παραδίδοντας το δημιούργημά σου, το δικό σου δηλαδή παιδί στον εκδοτικό οίκο, δεν το χάνεις από τα χέρια σου, τη φροντίδα και την μέριμνα σου.
Με άλλα λόγια, επειδή η ιδιοκτησία, από τον πατέρα και δημιουργό του οίκου, αείμνηστο Δημήτριο Παπαδημητρίου, μέχρι τις θυγατέρες του, που τον διαδέχτηκαν επάξια, έχουν τον τρόπο να σε κάνουν συμμέτοχο και κοινωνό σε κάθε βήμα που αφορά όχι μόνο στο βιβλίο σου, αλλά και στον αδιάκοπο αγώνα τους για έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά.
Τέλος, επειδή εκεί νοιώθω και λίγο σαν στο σπίτι μου.
Τα βιβλία της Θεοδώρας Λούφα – Τζοάννου από τηv ιστορική σειρά «Η Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας», με τίτλους: «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» (βραβείο Εστίας Νέας Σμύρνης), «Στα Χνάρια των Φιλικών» και «Μιλώντας με τους ήρωες του 1821», χάρη στο εύρημα της «Πόρτας», φέρνουν τον αναγνώστη πρόσωπο με πρόσωπο με τους ήρωες που ιστορούν, κερδίζοντας το ενδιαφέρον του από την πρώτη κιόλας σελίδα.΄Ετσι, η ιστορική γνώση επιτυγχάνεται κατά τρόπο εποικοδομητικό και με την ευχαρίστηση που διαβάζουμε ένα γλαφυρό λογοτεχνικό έργο, βασισμένο όμως απόλυτα στην ιστορική πραγματικότητα.
Την ιστορική σειρά εμπλουτίζουν τέσσερα ακόμα υπό έκδοση βιβλία της, με τίτλους: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», «Νικηταράς», «Κωνσταντίνος Κανάρης» και «Ανδρέας Μιαούλης».
Τα βιβλία της Θεοδώρας Λούφα – Τζοάννου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Άγκυρα» (https://bit.ly/34h8Kc3 )

Σχόλια (0)

Γράψτε ένα σχόλιο

Το όνομά σας:


Βαθμολογία: Κακό           Καλό

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:
Το σχόλιό σας: Σημείωση: Η HTML δεν μεταφράζεται!
Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ