Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Εκδήλωση Βιβλίου| Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος στο Ναύπλιο

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock
από System Administrator | Καταχωρήθηκε στην Ημερολόγιο | Δεν υπάρχει σχόλιο ακόμα. | 1172 εμφανίσεις αυτής της δημοσίευσης

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και ο εκδοτικός οίκος Άγκυρα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

«Το Ανάθεμα – η Νάντια της Γιόλακας» του συγγραφέα - δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου

την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στο Βουλευτικό του Ναυπλίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Κόνδης, εκπαιδευτικός – κοινωνιολόγος,

Μαρία Καλποδήμου φιλόλογος – θεατρολόγος

και ο συγγραφέας.

 

Μια κατάρα έχει πέσει πάνω στην όμορφη πόλη της Βαλεριάνας. Αρχικά κουφαίνονται οι ηλικιωμένες γυναίκες και ακολούθως τυφλώνονται τα νέα κορίτσια. Είναι η τιμωρία για τα σοβαρά σφάλματα και τις ερωτικές ανομίες των κατοίκων αυτής της πόλης. Και όμως υπάρχει λύση για την πολυπόθητη κάθαρση. Η δημόσια εξομολόγηση όλων των πολιτών στην κεντρική πλατεία. Ο πατέρας Ιερεμίας ανακρίνει τον καθένα αμαρτωλό ξεχωριστά, ενώ η υπόθεση παίρνει διεθνείς διαστάσεις. Ο διασυρμός είναι μεγάλος. Η Μπία, μια πρώην κωφάλαλη, αναλαμβάνει ως νέος Χριστός να βγάλει από το αδιέξοδο τους συμπολίτες της. Με δική της πρωτοβουλία σηκώνει στις πλάτες της τις αμαρτίες και τα κρίματα όλων. Υπάρχει όμως ένα καλά κρυμμένο μυστικό που ανατρέπει όλα τα δεδομένα και αναστατώνει το πλήθος πού επί μήνες βιώνει στην πλατεία τον εξευτελισμό και την διαπόμπευσή του. Και αυτό το γνωρίζει μόνο η Νάντια της Γιόλακας!

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα του βιβλίου

«Η Βαλεριάνα είναι μια φανταστική πόλη που την τοποθετώ στην περιοχή της Τριφυλίας, απλά γιατί είναι η πατρίδα μου και γνωρίζω την τοπογεωγραφία της. Ο καθένας όμως μπορεί να την θεωρήσει και ως την δική του πόλη τη δική του πατρίδα. Η προσπάθειά μου έχει στόχο και σκοπό να φέρει γέλιο, χαλάρωση  αλλά και συνάμα προβληματισμό. Ένεκα της κρίσης, πιστεύω ότι ο σαρκασμός και ο αυτοσαρκασμός,  μαζί με την ταυτόχρονη πρόσμιξη ιστορικών στοιχείων, ώστε να υπάρχει το ενδιαφέρον του αναγνώστη να βρει εκτός της σάτιρας και κάποιες ιστορικές αλήθειες, ενισχύουν την ανάγκη για μια ανάγνωση δίχως κατευθυντήριες γραμμές και διδαχές, Ο καθένας μας είναι αρκετά ώριμος για να γνωρίζει, πώς άλλο είναι η μυθιστορηματική ψυχαγωγία και άλλο η διδαχή και ο κηνσορισμός. Ως εκ τούτου το μόνο που φιλοδοξώ, είναι εκτός του γέλιου που μπορεί να επιφέρουν οι ιστορίες που περιγράφω, ο ίδιος ο αναγνώστης να χρησιμοποιήσει την κάθε φράση που επιθυμεί ή πιστεύει ότι τον ιντριγκάρει,  ως κλειδί για να υποδαυλίσει κρυμμένα ή «ταπεινωμένα» ερεθίσματα. Με αυτή την πρόθεση θίγω ζητήματα, πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά, θρησκειολογικά, οικογενειακά, φιλοσοφικά, των οποίων η αφορμή δίνεται απ’ την δαιμονοποίηση του έρωτα και την επίφαση μιας κοινωνίας να ορίζει ως ορθό λόγο, εκείνο που την απενοχοποιεί. Κι επειδή ως συνήθως, ο απέναντι, αποτελεί τον πλέον βολικό αποδιοπομπαίο τράγο, εύκολα σπάμε τον καθρέφτη που απεικονίζει το είδωλό μας για να στήσουμε στον τοίχο τον οιονδήποτε διαφορετικό. Βέβαια στο τέλος η υπόθεση καταλήγει σε τραγωδία, καθότι η Ύβρις, αποτελεί αμάρτημα, η δε αλαζονεία τιμωρείται πάντοτε και παντού, ασχέτως αν κάποιοι θεωρούν πως μπορεί να την αποφύγουν. Η Νέμεσις ίσως να αργεί να αναλάβει δράση, αλλά δεν ξεχνά ποτέ». 

 

Σχόλια (0)

Γράψτε ένα σχόλιο

Το όνομά σας:


Βαθμολογία: Κακό           Καλό

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:
Το σχόλιό σας: Σημείωση: Η HTML δεν μεταφράζεται!
Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ