Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Εκδήλωση Βιβλίου | Το ανάθεμα H Nάντια της Γιόλακας

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock
από System Administrator | Καταχωρήθηκε στην Ημερολόγιο | Δεν υπάρχει σχόλιο ακόμα. | 1661 εμφανίσεις αυτής της δημοσίευσης

Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο Αθήνας και οι εκδόσεις Άγκυρα σας προσκαλούν στην παρουσίαση βιβλίου του

συγγραφέα-δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο:

"Το ανάθεμα H Nάντια της Γιόλακας"

«Μια κατάρα έχει πέσει πάνω στην όμορφη πόλη της Βαλεριάνας. Αρχικά κουφαίνονται οι ηλικιωμένες γυναίκες και ακολούθως τυφλώνονται τα νέα κορίτσια. Είναι η τιμωρία για τα σοβαρά σφάλματα και τις ερωτικές ανομίες των κατοίκων αυτής της πόλης. Και όμως υπάρχει λύση για την πολυπόθητη κάθαρση. Η δημόσια εξομολόγηση όλων των πολιτών στην κεντρική πλατεία. Ο πατέρας Ιερεμίας ανακρίνει τον καθένα αμαρτωλό ξεχωριστά, ενώ η υπόθεση παίρνει διεθνείς διαστάσεις. Ο διασυρμός είναι μεγάλος. Η Μπία, μια πρώην κωφάλαλη, αναλαμβάνει ως νέος Χριστός να βγάλει από το αδιέξοδο τους συμπολίτες της. Με δική της πρωτοβουλία σηκώνει στις πλάτες της τις αμαρτίες  και τα κρίματα όλων. Υπάρχει όμως ένα καλά κρυμμένο μυστικό που ανατρέπει όλα τα δεδομένα και αναστατώνει το πλήθος πού επί μήνες βιώνει στην πλατεία τον εξευτελισμό και την διαπόμπευσή του. Και αυτό το γνωρίζει μόνο η Νάντια της Γιόλακας!»

Ένα τολμηρό, ανατρεπτικό, αιρετικό μυθιστόρημα, που συνδυάζει την καυστική σάτιρα με την τραγωδία. Γιατί το γέλιο και το δάκρυ κάποιες φορές είναι τόσο δύσκολο να τα ξεχωρίσεις στον καθρέφτη που φιλοξενεί το  είδωλό σου!

Ομιλητής: Φοίβος Οικονομίδης, Δρ. Πανεπιστημίου Σορβόνης, συγγραφέας, δημοσιογράφος

Διαβάζουν: Γεώργιος Κακαβάς, αρχαιολόγος, Ιστορικός της Τέχνης, Λάμπρος Τσάγκας, ηθοποιός , σκηνοθέτης,  

Ειρήνη Παπαδημητρίου, ηθοποιός, τραγουδίστρια

 

Ημερομηνία: Tρίτη, 23 Μαΐου 2017, στις 12:00 το μεσημέρι

Χώρος εκδήλωσης: Νομισματικό Μουσείο Πανεπιστημίου 12, Ιλίου Μέλαθρον


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ | ΑΓΟΡΑ

 

Λόγια του συγγραφέα

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια φανταστική πόλη τη Βαλεριάνα. Εντοπίζεται στον Δήμο Τριφυλίας της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχθηκε αποκλειστικά και μόνο επειδή την γνωρίζω ως πατρίδα μου, καλύτερα από κάθε άλλη όσον αφορά την τοπογεωγραφία της.

Αυτό με διευκόλυνε στις περιγραφές μου.

Ήταν ένα αυγουστιάτικο μεσημέρι του 2015, όταν ο Κώστας, ο Άλκης και η Φωτεινή με προέτρεψαν να γράψω μια βιτριολική κωμωδία. Τελικά βγήκε ένα μυθιστόρημα με σουρεαλιστικά και βαθειά τραγικά στοιχεία.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να αντικαταστήσει, αν επιθυμεί, τη λογοτεχνική τοποθεσία στο μυαλό του, με έναν μη τόπο, μια φανταστική πλατεία, ενδεχομένως τη γειτονιά του ή τη δική του πατρίδα.

Το έργο στο σύνολό του, σαρκάζει την υποκρισία, την ηθική επίφαση και την δαιμονοποίηση του έρωτα. Αν και πήρα το ρίσκο της τολμηρής γλώσσας, σκοπός μου είναι όχι η πρόκληση αλλά η αντιπαράθεση του ατόμου με το είδωλό του στον καθρέφτη. Και αυτό πραγματώνεται μέσα από  μια δημόσια εξομολόγηση.

Κάποιοι το αντέχουν ως ανάγνωσμα… κάποιοι απλώς το αναθεματίζουν επηρεασμένοι προφανώς και από τον τίτλο του.

Μέχρι σήμερα οι αναγνώστες του βιβλίου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σ’ αυτούς που το υπερασπίζονται με πάθος και σ’ αυτούς που το εχθρεύονται με πάθος.

Κάπου ανάμεσα βρίσκεται μια αλήθεια: Υπάρχουν φορές που το θύμα προϋπάρχει του θύτη και συχνά μας εξυπηρετεί ως αποδιοπομπαίος τράγος…

 

Σχόλια (0)

Γράψτε ένα σχόλιο

Το όνομά σας:


Βαθμολογία: Κακό           Καλό

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:
Το σχόλιό σας: Σημείωση: Η HTML δεν μεταφράζεται!
Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ