Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Ένα γλυκό αποτύπωμα | Νίκος Μιχαλόπουλος

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

 

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock
από System Administrator | Καταχωρήθηκε στην ΤΟ BLOG ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ | Δεν υπάρχει σχόλιο ακόμα. | 1347 εμφανίσεις αυτής της δημοσίευσης

«Ήταν από εκείνες τις συναντήσεις που δεν ξεχνάς ποτέ, από εκείνες τις εκδηλώσεις που αφήνουν ένα γλυκό αποτύπωμα στην καρδιά, σε έναν χώρο ονείρου και άπειρων αναμνήσεων και συμβολισμών, το Ολυμπιακό μας Στάδιο και με μία ομάδα στο πλάι μου, που αγκάλιασε εμένα και το πιο προσωπικό μου ίσως βιβλίο με τον καλύτερο τρόπο, πηγαίνοντας την παρουσίαση ένα βήμα πιο κοντά στην ΚΟΡΥΦΗ που κρύβει ΜΕΣΑ ΤΗΣ.»

Με αυτά τα λόγια ο συγγραφέας Νίκος Μιχαλόπουλος αποτύπωσε το συναίσθημά του μετά την πολύ πετυχημένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ολυμπιακού μας Σταδίου που ετοίμασαν η διοίκηση του ΟΑΚΑ, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άγκυρα, που φέτος γιορτάζουν 130 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα εκδοτικά πράγματα της χώρας μας και το Πρότυπο Επιστημονικό Κέντρο «Αεί Φέρειν», ένα καινοτόμο κέντρο σχεδιασμού αειφορικών δράσεων και εφαρμογής αναπτυξιακών προγραμμάτων στην Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, το οποίο δουλεύει με την πεποίθηση ότι οι θετικές συναισθηματικές εμπειρίες εξασφαλίζουν ένα δημιουργικό περιβάλλον μάθησης και διδασκαλίας προάγοντας εξίσου τη διδακτική - γνωστική διαδικασία, την αυτογνωσία, την αυτοεξέλιξη και τις διαπροσωπικές σχέσεις. 

Σκοπός του Κέντρου είναι η πρακτική εφαρμογή βιωματικών δημιουργικών δράσεων ικανών να παρέμβουν θετικά στην ενδυνάμωση, τον εμπλουτισμό του συναισθηματικού κόσμου του ατόμου και την ανάπτυξη όλων των ικανοτήτων που συνιστούν τη συναισθηματική νοημοσύνη, συμβάλλοντας στην απόκτηση των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων που οδηγούν το αναπτυσσόμενο/εξελισσόμενο άτομο στην αυτονομία, την ενσυναίσθηση και την αειφορία. 

Το πρωινό λοιπόν αυτής της Κυριακής ήταν ένα τέτοιο διαφορετικό πρωινό για όσους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, με ομιλητή τον πρωταθλητή του ακοντισμού και βραβευμένο συγγραφέα από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, Νίκο Μιχαλόπουλο, ο οποίος με όχημα το best seller του «ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ», πραγματοποίησε ένα ταξίδι στο όνειρο, τα μεγάλα «θέλω» μας και τις απάτητες κορυφές, που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει σε κάποια από τις εκατοντάδες παρουσιάσεις, έχουν δηλώσει, πως πρόκειται για μια διαφορετική έμπειρα καθηλωτικής συναισθηματικής, όσο και απόλυτα ρεαλιστικής προσέγγισης, ενώ η Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την Ανοχή και το Εύ Αγωνίζεσθαι, κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, χαρακτήρισε το βιβλίο, ως «εγχειρίδιο αλλαγής του κόσμου μας προς το καλύτερο».

Ένα ταξίδι θετικής σκέψης, πίστης και ώθησης, που πολλοί έχουν ήδη ονομάσει ψυχογράφημα, μέσα από τις 18 ιστορίες θετικής σκέψης του βιβλίου, που πλαισιώνουν τη συναρπαστική αληθινή ιστορία προσωπικής υπέρβασης που αποτελεί τον κορμό του. Ένα βιβλίο ημερολόγιο, βασισμένο στη φιλανθρωπική ανάβαση του συγγραφέα στο Κιλιμάντζαρο το 2010, όπου, ως μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του Laureus Sport For Good Foundation, κατάφερε να τοποθετήσει την Ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, στα 6.000 μέτρα, συγκεντρώνοντας χρήματα για τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη ρήση του Νέλσον Μαντέλα, πως ο αθλητισμός μπορεί ν’αλλάξει τον κόσμο.

Η μπαλαρίνα, Χριστίνα Βάλντερ δήλωσε, πως αν μπορούσε να μιλήσει για δέκα λεπτά σε όλο τον κόσμο, θα μιλούσε για αυτό το βιβλίο και τον συγγραφέα του.

Η μοναδική ομάδα του «Αεί Φέρειν», Κάτια Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Κάτρης, Φίλιππος Ζαρφειάδης και Αγγελική Πουλημά, δημιούργησε ένα σκηνικό έμπνευσης, που ξεκινούσε από την είσοδο του χώρου, όπου μηνύματα πίστης και ώθησης οδηγούσαν τους καλεσμένους στις θέσεις τους, όπου τους περίμενε ένα προσωπικό πακετάκι δώρων με την πέτρα της καλημέρας, τη γυάλινη καρδιά με την υπόμνηση «δεν είσαι μόνος» και μια μικρή σημαία, που αργότερα θα καρφωνόταν στο βουνό που δημιούργησε με μεγάλη ευαισθησία η εικαστικός, Αθηνά Κουμελά, μπροστά στα μάτια όλων, αποτυπώνοντας λιτά και ουσιαστικά αυτό που έκρυβε η ψυχή του συγγραφέα κα αυτό που θέλησε να μοιραστεί με το κοινό του. 

Η εκδήλωση άνοιξε με το μήνυμα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, το οποίο διάβασε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής:

«Κυρίες και Κύριοι,

Χαιρετίζω την πολύ ενδιαφέρουσα παραστασιακή διάλεξη με θέμα το βιβλίο του συγγραφέα, εκπαιδευτικού και αθλητή, Νίκου Μιχαλόπουλου με τον τίτλο «ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ». 

Σε μια πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο, όπου η ανθρωπότητα παγκοσμίως δοκιμάζεται από την κρίση της πανδημίας, είναι ενθαρρυντικό να πραγματοποιούνται πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις, οι οποίες διευρύνουν τους ορίζοντες του κοινού και του μεταδίδουν πολύτιμα μαθήματα ζωής. 

Η κατάκτηση της προσωπικής κορυφής , μέσω της καθημερινής αδιάκοπης προσπάθειας, αποτελεί και δική μας φιλοσοφία. Για τον λόγο αυτό εργαστήκαμε σκληρά για την υλοποίηση της αθλητικής μεταρρύθμισης, με σκοπό να δώσουμε ξανά οξυγόνο στο αθλητικό οικοσύστημα, να εμπνεύσουμε τους αθλητές, τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, να ασχοληθούν ενεργά με τη διοίκηση στον σθλητισμό και να παρακινήσουμε όλη την αθλητική οικογένεια να κατακτήσει τη δική της κορυφή. 

Την κορυφή που κατακτούμε μόνο όταν καταφέρουμε να ανακαλύψουμε τα προσωπικά μας όρια και όταν δουλεύουμε για την υπέρβασή τους. Αρκεί να διαθέτουμε όραμα και πίστη στις δυνατότητές μας και τα πιστεύω μας. 

Με τις σκέψεις αυτές θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας.»

Αξίζει να σημειωθεί, πως τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Μιχαλόπουλος, ως επίσημος απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας, υποδέχεται χιλιάδες μαθητές από όλη της Ελλάδα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και στο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο της Near East, στην Καισαριανή, πραγματοποιώντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και ο οποίος δηλώνει, πως «ανάμεσα στην τύχη βουνό και τις δυσκολίες βουνό υπάρχουμε όλοι εμείς, που πρέπει να το απολαύσουμε ή να το παλέψουμε, ψάχνοντας την κορυφή του, χωρίς να ξεχνάμε, πως όσο ψηλά και αν φτάσει κάποιος, στο τέλος συνειδητοποιεί πως η μεγαλύτερη κορυφή βρίσκεται πάντα μέσα του.

 

Το βιβλίο

Σχόλια (0)

Γράψτε ένα σχόλιο

Το όνομά σας:


Βαθμολογία: Κακό           Καλό

Εισάγετε τον κωδικό στο παρακάτω πλαίσιο:
Το σχόλιό σας: Σημείωση: Η HTML δεν μεταφράζεται!
Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ