Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

"Το μπλοκάκι ενός UFO - Η Οδύσσεια ενός UFO"

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock

Στις συναντήσεις με τον συγγραφέα Γ. Κωνσταντινίδη και τον εικονογράφο Σ. Μητρούση, τα παιδιά μαθαίνουν τη διαδικασία της συγγραφής των βιβλίων της σειράς, τον τρόπο συνεργασίας ανάμεσα στους δύο δημιουργούς και το σεβασμό στα θέλω και τα πιστεύω του καθενός. Περισσότερο όμως από όλα μαθαίνουν για τη δύναμη της φιλίας.

Ζωντανό παράδειγμα ΟΙ δημιουργοί, που είναι φίλοι από το Λύκειο έως και σήμερα.

Στις συναντήσεις με τα παιδιά ο Σωτήρης ζωγραφίζει στα παιδιά, σε έναν λευκό πίνακα, που θα πρέπει να υπάρχει μέσα στον χώρο, και ο Γιώργος τους παίζει βιολί. Τα παιδιά παίζουν παιχνίδια συναισθημάτων με τους δημιουργούς, με οδηγό τη ζωγραφική και τη μουσική.  Στο τέλος της συνάντησης τα παιδιά αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες, που οι δημιουργοί τις συλλέγουν για τα νέα βιβλία της σειράς "Το Μπλοκάκι ενός UFO".


Ειδικότερα για την παρουσίαση του UFO4,  Η Οδύσσεια ενός UFO

Στην παρουσίαση του τέταρτου βιβλίου της σειράς ο συγγραφέας και ο εικονογράφος, με τη βοήθεια πινάκων που φέρνουν μαζί τους, παίζουν με τα παιδιά τρία παιχνίδια με θεματική από το ταξίδι του Οδυσσέα:

-      Έναν λαβύρινθο που προσπαθεί το παιδί να φτάσει στην Ιθάκη.

-      Βρες ποιους συνάντησε ο Οδυσσέας, όπου πρέπει μέσα από έναν πίνακα με μυθολογικούς ήρωες να βρουν αυτούς που βρέθηκαν στον δρόμο του Οδυσσέα.

-      Μία λέξη, σαν το παιχνίδι κρεμάλα, όπου οι συγγραφείς παροτρύνουν τους παίχτες να κάνουν λάθη ώστε να ολοκληρώσουν μια τριήρη, όπου ανά λάθος συντίθεται μπροστά τους. 

Έτσι με το πέρας της συνάντησης τα παιδιά, έχουν γνωρίσει αρκετά από το ταξίδι του Οδυσσέα, αλλά το σημαντικότερο είναι πως τους έχει διεγερθεί η περιέργεια να μάθουν ακόμα περισσότερα!

Πριν επισκεφτούν το σχολείο σας οι συγγραφείς σας στέλνουμε, μέσω email, αφίσα για την παρουσίαση και την επομένη της παρουσίασης νέα αφίσα με την φωτογραφία του σχολείου σας και τους ήρωες του βιβλίου να ευχαριστούν για την φιλοξενία. Η αφίσα αυτή κοινοποιείται και μέσω των σελίδων του UFO στο Facebook και του site της Άγκυρας, ώστε να δουν όλοι οι φίλοι του βιβλίου πως ήμασταν στο σχολείο σας.

Στο τέλος της συνάντησης ο συγγραφέας και ο σκιτσογράφος υπογράφουν τα βιβλία τους, για όποια παιδιά θέλουν, με ξεχωριστή αφιέρωση για το κάθε παιδί...

Χρόνος εκδήλωσης: 40 - 60, ηλικίες 8+

Πληροφορίες για το βιβλίο:

Λίγα λόγια για τη σειρά:


Η σειρά "Το Μπλοκάκι ενός UFO", απευθύνεται σε παιδιά 8-13 ετών.

Είναι μια σειρά βιβλίων με αληθινές ιστορίες. Μας τις έχουν αφηγηθεί παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο, στις επισκέψεις μας στα σχολεία τους, αλλά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Αυτές τις ιστορίες τις έχουμε τοποθετήσει μέσα σε μια παρέα. Την παρέα ενός παιδιού, που οι φίλοι του το φωνάζουν Ούφο. Όχι, κοροϊδευτικά. Όχι, παρενοχλητικά. Αλλά σαν ένα γλυκό παρατσούκλι, σαν αυτά που είχαμε κάποτε στα Ελληνικά χωριά. Παρατσούκλια που αργότερα έγιναν επίθετα (Κουτσοθανάσης, Μαστρογιάννης κ.τ.λ).

Αυτή η παρέα αποτελείται από αγόρια και κορίτσια. Παιδιά της εποχής μας που μιλούν την γλώσσα του σήμερα. Μια γλώσσα ζωντανή, που συνεχώς εξελίσσεται. Αυτήν καταγράφουμε στα βιβλία της σειράς Το Μπλοκάκι ενός UFO. Μέσα από τις φάρσες, γκάφες, παθήματα, ηρωισμούς, αγάπες και τα «θέλω», των παιδιών του σήμερα , ακούμε τη νέα γενιά να γελά. Να τραβάει μπροστά. Να αντιστέκεται στην φτήνια της εποχής.

Τα βιβλία της σειράς "Το Μπλοκάκι ενός UFO" έχουν "επίπεδα" ανάγνωσης. Επειδή ο στόχος της σειράς είναι ν' αγαπήσουν τα παιδιά τα βιβλία, τα κείμενα μας εξελίσσουν την αναγνωστική τους "διάρκεια". Δηλαδή, στο πρώτο βιβλίο της σειράς τα κεφάλαια έχουν από δύο έως τέσσερις σελίδες. Στο δεύτερο βιβλίο αυξάνονται σε τέσσερις με έξι. Με αυτό τον τρόπο, φτάνοντας στο τέταρτο βιβλίο της σειράς ένα παιδί μπορεί να διαβάσει και να κατανοήσει κεφάλαια των δεκαέξι και περισσότερων σελίδων.

Μέσα από τις σελίδες της σειράς, το παιδί θα διασκεδάσει μα και θα προβληματιστεί, αφού, ανάμεσα στις γκάφες τις φάρσες και τα παθήματα, υπάρχουν ιστορίες για το bullying, τον ρατσισμό, τον ερχομό ενός μικρότερου αδερφού, την απομόνωση, τη φιλοζωία και την οικογένεια. Έτσι διασκεδάζοντας, μαθαίνει για τις αξίες της ζωής.

 

 

Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ