Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Παρουσιάσεις συγγραφέων

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους την συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock

Οι Εκδόσεις «ΑΓΚΥΡΑ», μέσα από τη θεματική των βιβλίων και τις διαδραστικές παρουσιάσεις των συγγραφέων τους, βοηθούν στην αναγνώριση και την αξιολόγηση σημερινών προβλημάτων με στόχο να εμπνεύσουν και να ενθαρρύνουν τα παιδιά έτσι ώστε να αναπτύξουν την ικανότητα να λύνουν μόνα τους αυτά τα προβλήματα, αν και όποτε προκύψουν. Η  κοινή εμπειρία της ανάγνωσης ενισχύει τους κοινωνικούς και συναισθηματικούς δεσμούς μεταξύ των συμμαθητών, καθώς και την οικοδόμηση διαπροσωπικών σχέσεων και τη δεξιοτήτα συνεργασίας στην τάξη.

 

Χρησιμοποιήστε  την παιδική λογοτεχνία ως «Βιβλιοθεραπεία».

Το βιβλίο μπορεί να είναι ο καταλύτης για να συζητήσετε μέσα στην τάξη θέματα, όπως ο σχολικός εκφοβισμός (bullying), η διαφορετικότητα, η αναπηρία, η ανθρώπινη επικοινωνία κ.ά.

Η «Βιβλιοθεραπεία», χρησιμοποιώντας την παιδική λογοτεχνία, βοηθά μαθητές που έρχονται στην τάξη με διαφορετικές εμπειρίες να ξεπεράσουν τις δικές τους προκλήσεις, να κατανοήσουν ότι πρέπει να εξετάζουν όλες τις απόψεις, να σέβονται τις διαφορές και, τέλος, να αποκτήσουν αυτοεπίγνωση.

Συνάντηση θετικής σκέψης με αφορμή τα βιβλία του συγγραφέα και αθλητή, Νίκου Μιχαλόπουλου

Ο βραβευμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση (βραβείο OIKOPOLIS) και την Ελλάδα (Αριστείο ΣΕΓΑΣ) συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Νίκος Μιχαλόπουλος, συνεχίζει το ταξίδι του σε σχολεία όλης της χώρας και όλων των βαθμίδων.

Με περισσότερες από 400 παρουσιάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο στις αποσκευές του και 10 βιβλία εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, καλεί με το έργο του μικρούς και μεγάλους σε ένα βαθιά συναισθηματικό ταξίδι με όχημα τη δύναμη του λόγου, τον συμβολισμό της αλληγορίας, την αλήθεια του παραμυθιού, την αμεσότητα της εικόνας και της μουσικής μέσα από προβολή video προσαρμοσμένων σε κάθε ηλικιακή ομάδα. 

Προβάλλοντας αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό, πρωταθλητής ο ίδιος –βαλκανιονίκης του ακοντισμού– αλλά και αφηγούμενος προσωπικά βιώματα αναδεικνύει τη δύναμη του ονείρου, την αξία του οράματος και τη σημασία της υπέρβασης, που οδηγούν στο ξεπέρασμα των εμποδίων και στην απομυθοποίηση κάθε αμφισβήτησης.

Το ισχυρό μήνυμα «ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ, ΘΕΛΩ, ΜΠΟΡΩ» και ένας ανοιχτός διάλογος με τους μαθητές, κλείνει αυτό το ωριαίο ταξίδι που οδηγεί στη μεγαλύτερη αλήθεια απ' όλες: «Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ».

Η ανταπόκριση των παιδιών είναι τεράστια, όπως φανερώνουν μηνύματα γραμμένα από τα χέρια τους, που γεμίζουν τον χώρο: «Θετική σκέψη», «Χαμογέλασε», «Θέλω», «Μην φοβάσαι το μέλλον, δημιούργησέ το», «Κυνηγάμε τα όνειρά μας», «Όταν θες να κάνεις σχέδια για μια ζωή, μόρφωσε ανθρώπους».

Χρόνος εκδήλωσης:  60-90 λεπτά

 

 

Συνάντηση με τους δημιουργούς της σειράς "Το μπλοκάκι ενός UFO" Γιώργο Κωνσταντινίδη & Σωτήρη Μητρούση

 

Στις συναντήσεις με τον συγγραφέα Γ. Κωνσταντινίδη και τον εικονογράφο Σ. Μητρούση, τα παιδιά μαθαίνουν τη διαδικασία της συγγραφής των βιβλίων της σειράς, τον τρόπο συνεργασίας ανάμεσα στους δύο δημιουργούς και το σεβασμό στα θέλω και τα πιστεύω του καθενός. Περισσότερο όμως από όλα μαθαίνουν για τη δύναμη της φιλίας.

Ζωντανό παράδειγμα ΟΙ δημιουργοί, που είναι φίλοι από το Λύκειο έως και σήμερα.

Στις συναντήσεις με τα παιδιά ο Σωτήρης ζωγραφίζει στα παιδιά, σε έναν λευκό πίνακα, που θα πρέπει να υπάρχει μέσα στον χώρο, και ο Γιώργος τους παίζει βιολί. Τα παιδιά παίζουν παιχνίδια συναισθημάτων με τους δημιουργούς, με οδηγό τη ζωγραφική και τη μουσική.  Στο τέλος της συνάντησης τα παιδιά αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες, που οι δημιουργοί τις συλλέγουν για τα νέα βιβλία της σειράς "Το Μπλοκάκι ενός UFO". 

Ειδικότερα για την παρουσίαση του UFO4,  Η Οδύσσεια ενός UFO

Στην παρουσίαση του τέταρτου βιβλίου της σειράς ο συγγραφέας και ο εικονογράφος, με τη βοήθεια πινάκων που φέρνουν μαζί τους, παίζουν με τα παιδιά τρία παιχνίδια με θεματική από το ταξίδι του Οδυσσέα:

-      Έναν λαβύρινθο που προσπαθεί το παιδί να φτάσει στην Ιθάκη.

-      Βρες ποιους συνάντησε ο Οδυσσέας, όπου πρέπει μέσα από έναν πίνακα με μυθολογικούς ήρωες να βρουν αυτούς που βρέθηκαν στον δρόμο του Οδυσσέα.

-      Μία λέξη, σαν το παιχνίδι κρεμάλα, όπου οι συγγραφείς παροτρύνουν τους παίχτες να κάνουν λάθη ώστε να ολοκληρώσουν μια τριήρη, όπου ανά λάθος συντίθεται μπροστά τους. 

Έτσι με το πέρας της συνάντησης τα παιδιά, έχουν γνωρίσει αρκετά από το ταξίδι του Οδυσσέα, αλλά το σημαντικότερο είναι πως τους έχει διεγερθεί η περιέργεια να μάθουν ακόμα περισσότερα!

Πριν επισκεφτούν το σχολείο σας οι συγγραφείς σας στέλνουμε, μέσω email, αφίσα για την παρουσίαση και την επομένη της παρουσίασης νέα αφίσα με την φωτογραφία του σχολείου σας και τους ήρωες του βιβλίου να ευχαριστούν για την φιλοξενία. Η αφίσα αυτή κοινοποιείται και μέσω των σελίδων του UFO στο Facebook και του site της Άγκυρας, ώστε να δουν όλοι οι φίλοι του βιβλίου πως ήμασταν στο σχολείο σας.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ
Η σειρά "Το Μπλοκάκι ενός UFO", απευθύνεται σε παιδιά 8-13 ετών.

Είναι μια σειρά βιβλίων με αληθινές ιστορίες. Μας τις έχουν αφηγηθεί παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο, στις επισκέψεις μας στα σχολεία τους, αλλά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Αυτές τις ιστορίες τις έχουμε τοποθετήσει μέσα σε μια παρέα. Την παρέα ενός παιδιού, που οι φίλοι του το φωνάζουν Ούφο. Όχι, κοροϊδευτικά. Όχι, παρενοχλητικά. Αλλά σαν ένα γλυκό παρατσούκλι, σαν αυτά που είχαμε κάποτε στα Ελληνικά χωριά. Παρατσούκλια που αργότερα έγιναν επίθετα (Κουτσοθανάσης, Μαστρογιάννης κ.τ.λ).

Αυτή η παρέα αποτελείται από αγόρια και κορίτσια. Παιδιά της εποχής μας που μιλούν την γλώσσα του σήμερα. Μια γλώσσα ζωντανή, που συνεχώς εξελίσσεται. Αυτήν καταγράφουμε στα βιβλία της σειράς Το Μπλοκάκι ενός UFO. Μέσα από τις φάρσες, γκάφες, παθήματα, ηρωισμούς, αγάπες και τα «θέλω», των παιδιών του σήμερα , ακούμε τη νέα γενιά να γελά. Να τραβάει μπροστά. Να αντιστέκεται στην φτήνια της εποχής.

Τα βιβλία της σειράς "Το Μπλοκάκι ενός UFO" έχουν "επίπεδα" ανάγνωσης. Επειδή ο στόχος της σειράς είναι ν' αγαπήσουν τα παιδιά τα βιβλία, τα κείμενα μας εξελίσσουν την αναγνωστική τους "διάρκεια". Δηλαδή, στο πρώτο βιβλίο της σειράς τα κεφάλαια έχουν από δύο έως τέσσερις σελίδες. Στο δεύτερο βιβλίο αυξάνονται σε τέσσερις με έξι. Με αυτό τον τρόπο, φτάνοντας στο τέταρτο βιβλίο της σειράς ένα παιδί μπορεί να διαβάσει και να κατανοήσει κεφάλαια των δεκαέξι και περισσότερων σελίδων.

Μέσα από τις σελίδες της σειράς, το παιδί θα διασκεδάσει μα και θα προβληματιστεί, αφού, ανάμεσα στις γκάφες τις φάρσες και τα παθήματα, υπάρχουν ιστορίες για το bullying, τον ρατσισμό, τον ερχομό ενός μικρότερου αδερφού, την απομόνωση, τη φιλοζωία και την οικογένεια. Έτσι διασκεδάζοντας, μαθαίνει για τις αξίες της ζωής.

Στο τέλος της συνάντησης ο συγγραφέας και ο σκιτσογράφος υπογράφουν τα βιβλία τους, για όποια παιδιά θέλουν, με ξεχωριστή αφιέρωση για το κάθε παιδί...

Χρόνος εκδήλωσης: 40 - 60 λεπτά

Επικοινωνήστε σήμερα με το τμήμα διοργάνωσης εκθέσεων & παρουσιάσεων για να προγραμματίσετε εγκαίρως την ημερομηνία οργάνωσής τους

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 2693800-4, Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-15:30

ή στείλτε μας e-mail στο info@e-agyra.gr

Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ