Υποστήριξη πελατών: info@e-agyra.gr +30210 2693800-4
Greek English

Καλάθι Αγορών

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!

Παιδικά και Εφηβικά Πάρτι στον Πολυχώρο Άγκυρα

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ

Πρωτοδιάβασες τα παραμύθια μας...

Μεγάλωσες αγαπώντας την κλασική λογοτεχνία μας...

Σε ταξίδεψε η ελληνική και ξένη πεζογραφία μας...

Και τώρα τα παιδιά σου κρατούν στα χέρια τους τη συνέχειά μας!

Σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου!

sideblock

FACEBOOK BOX

sideblock

ΤΑ 39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ

sideblock
 

Παιδική - Εφηβική Σκηνή |  Σεπτέμβριος 2017 - Ιούλιος 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Πες μου που γεννιέται η φαντασία"

Ο Πολυχώρος Άγκυρα με επίκεντρο τη παιδική ηλικία και τις ατέρμονες αναζητήσεις της, διοργανώνει παιδικές εκδηλώσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη του φανταστικού, της παιδικής δημιουργικότητας, του ελεύθερου παιχνιδιού και της συμμετοχικής διάδρασης.

Η απελευθερωτική αξία του παιχνιδιού, η δημιουργική διάσταση της μεταμόρφωσης, η αναζήτηση του μύθου και της ιστορίας, η συμμετοχή και η συνεργασία και τέλος η συναισθηματική αλληλεπίδραση και επικοινωνία αποτελούν βασικούς άξονες της προσέγγισής μας σε ό,τι αφορά την παιδική ηλικία.

Διοργάνωση

Τα Παιδικά Πάρτι στον Πολυχώρο Άγκυρα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους φίλους και δημιουργούν το συναίσθημα της γιορτής μέσα από μια βιωματική διαδικασία. 

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεών μας τα παιδιά δημιουργούν θέματα με αγαπημένους ήρωες, αναπαριστούν ιστορίες και μύθους μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις, δημιουργούν τη δική τους  κοινωνία μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, φτιάχνουν κατασκευές και μοιράζονται εμπειρίες. Σε όλα μας τα πάρτι τα παιδιά, αυτοσχεδιάζουν ελεύθερα και εκφράζονται με το σώμα τους, τη μουσική και τον χορό. Έρχονται σε επαφή με νέες τεχνικές, παντρεύουν το θέαμα με την επιστήμη,  την παράδοση με την κουλτούρα, την ψυχαγωγία με την τέχνη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το βαλιτσάκι των συναισθημάτων τους ανοίγει και υποδέχεται το  ταξίδι στο όνειρο και τη φαντασία

 

Βασικές Θεματικές

1. Bubble Show Πάρτι [Bubble Science Theater]
2. Lego Πάρτι
3. Science Πάρτι 
4. Πάρτι και θέατρο
5. Πάρτι Καραόκε 
6. Πάρτι με παράσταση Καραγκιόζη στις ώρες λειτουργίας του Πολυχώρου (Happy Price)

Χώρος

Ο Πολυχώρος αποτελείτε από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων ΑΓΚΥΡΑ, την πανέμορφη αυλή με το αίθριο στην οποία βρίσκεται το Cafe ΡΟΤΑ και την αίθουσα Λέξεις & Νότες. Η σάλα της αίθουσας, Λέξεις & Νότες διαθέτει μπαρ, πιάνο, ηχητικές και μικροφωνικές εγκαταστάσεις.

Ημέρες και ώρες Διεξαγωγής των Παιδικών Πάρτι

Παρασκευή (4:00 μ.μ. - 7:00 μ.μ.), Σάββατο  (12:30 μ.μ. - 2:30 μ.μ.(mini parti) ή 4:00 μ.μ.- 7:00 μ.μ.) και Κυριακή (11:00 μ.μ.- 2:00 μ.μ., 3:00 μ.μ. -  6:00 μ.μ. ή 5:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.)

 

Παροχές:

o    Αποκλειστική χρήση του χώρου για 3 ώρες

o    Εξαερισμός

o    Κλιματισμός

o    Θεατρική σκηνή

o    Φώτα

o    Ήχος

o    Ξεχωριστή αίθουσα για τα παιδιά (αίθουσα Λέξεις & Νότες)

o    Ξεχωριστό χώρο για τους γονείς

o    Έμπειρους εμψυχωτές - παιδαγωγούς 

o    Προσκλητήρια για το πάρτι

o    Στολισμό της αίθουσας

o    Πιατάκια, ποτηράκια

o    Προσωπικό για το σερβίρισμα

o    Δωράκι ένα βιβλίο για το παιδί που γιορτάζει

o    Catering

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Άννα Παπαδημητρίου, Project Manager Πολυχώρου Άγκυρα, 

τηλ. +30 690 8334557 (9:30-17:00),

e-mail: annapapagyra@gmail.com

fb: https://www.facebook.com/polychorosagyra/

 

Bubble Show Πάρτι [Bubble Science Theater]

Με στοιχεία από το θέατρο, τον χορό, την τέχνη της ακροβατικής και του θεάτρου δρόμου, η καλλιτεχνική ομάδα La Petite Marguerite δημιουργεί μια διαδραστική performance σαπουνόφουσκας, ένα θεματικό show γεμάτο τεράστιες σαπουνόφουσκες που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμυθιακό, την φαντασία, το όνειρο.


Ένα διαδραστικό παιχνίδι που εξελίσσεται καθ όλη τη διάρκεια του show ανάμεσα σε κοινό και ερμηνευτές και σκορπά άπειρη μαγεία, χαμόγελα και φυσικά εκατομμύρια σαπουνόφουσκες.

Είδος Παράστασης: Performance

Διάρκεια Performance: 45-60 λεπτά
Ηλικίες: 0-120 χρονών

 

Τα παιδιά με συντροφιά τους Μύθους του Αισώπου ταξιδεύουν αφηγηματικά, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται πειράματα, που τα βοηθούν να ανακαλύψουν αλήθειες επιστημονικές μαζί με τους ήρωες των μύθων. 

Τα παιδιά γνωρίζουν απλά πειραματικά υλικά, έρχονται σε επαφή με την πειραματική μέθοδο, γίνονται τα ίδια πρωταγωνιστές και εκτελούν πειράματα.

Για παιδιά από 3 1/5 εώς 7 ετών

Μέσα από τη γνωστή ιστορία - ο Δακτυλάκης- των αδερφών Γκριμ, θα ταξιδέψουν αφηγηματικά, θα παρακολουθήσουν και θα εκτελέσουν τα ίδια, πειράματα επιστημονικά χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά υλικά. 

Στόχος μας είναι να ανακαλύψουν τα παιδιά, τους νόμους της φυσικής με τρόπο βιωματικό συνδυάζοντας τα πειράματα με την τέχνη της αφήγησης.

Για παιδιά από 5 εώς 13 ετών

Ο κόσμος των Lego Education μεταμορφώνεται σε ένα θεματικό πάρτι.
Μια διαδραστική εμπειρία που εφαρμόζει τις τεχνικές της δραματοποίησης, της μουσικής και της κίνησης.Τονώστε τη φυσική περιέργεια των παιδιών για να εξερευνήσουν και να μάθουν. Κατά τη διάρκεια του πάρτι, τα παιδιά κατασκευάζουν έναν μεγάλο φανταστικό κόσμο  ενώ παράλληλα λένε και ακούνε ιστορίες, 

Τα χιλιάδες χρωματιστά τουβλάκια δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν χρησιμοποιώντας την φαντασία τους και να ενισχύουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και τη συναισθηματική τους αγωγή μέσα από τη διαδικασία του ατελείωτου παιχνιδιού.

Για παιδιά από 3 εώς 10 ετών

Το βασικό πάρτι ρομποτικής που οργανώνουμε είναι για παιδιά από 7 έως 15  χρονών. Περιλαμβάνει εισαγωγικές δραστηριότητες αναγνώρισης, κατασκευή ρομποτικού οχήματος με υλικά από το πακέτο Lego Education Mindstorms EV3 Core Set και προγραμματισμό οχήματος ενώ στο τέλος καλούνται να φέρουν εις πέρας διάφορες αποστολές!!!

Εάν τα παιδιά έχουν συμμετάσχει σε εργαστήρια ρομποτικής, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε το Robo Challenge party!!!       

           Για παιδιά από 7 εώς 15 ετών

K O Υ Κ Λ Ο Θ Ε Α Τ Ρ Ο

Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Διάρκεια 50’ λεπτά

Ο ποντικός Μπομπόνης ζει σ’ ένα παλιό κάστρο μαζί με 3.000 ποντίκια. Ο Μπομπόνης θέλει να παντρέψει την κόρη του αλλά δεν θέλει να τη δώσει σε ποντικό! Θέλει να κάνει γαμπρό του τον πιο δυνατό που υπάρχει στον κόσμο, έτσι το όνειρό του είναι να δει την μικρή του ποντικίνα παντρεμένη με τον Ήλιο. Ο Ήλιος όμως του λέει πως πιο δυνατός απ’ αυτόν είναι το σύννεφο και το σύννεφο τον στέλνει στον άνεμο. Έτσι ο ποντικός κάνει ένα μεγάλο ταξίδι και στο τέλος βρίσκει τον πιο δυνατό μπροστά του…

Μια διαδραστική παράσταση με χειροποίητες κούκλες και ζωντανή μουσική από παραδοσιακά ακούσματα βασισμένη σ’ ένα λαϊκό παραμύθι από το Τσεσμέ της Μικράς Ασίας όπου οι ήρωες ψάχνουν τη δύναμη τόσο μακριά απ' αυτούς και στο τέλος ανακαλύπτουν πως η δύναμη βρίσκεται μέσα τους!

Διασκευή, κατασκευή κούκλας, εμψύχωση : Φαίη Ρεϊζίδου

Κιθάρα/Λάφτα, κρουστά, τραγούδι:Ανδριάννα Κουτσουράκη/Κωσταντής Μιζάρας

Το κουκλοθέατρο Καραμπόλα γεννήθηκε το 1996 στη Ρόδο. Πραγματοποίησε παραστάσεις και εργαστήρια κατασκευής κούκλας στο Εθνικό Θέατρο της πόλης σε σχολεία στα χωριά της Ρόδου και στα γύρω νησιά μέχρι τον Οκτώβριο του 2004. Τα τελευταία 12 χρόνια εδρεύει στην Αθήνα. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή Φεστιβάλ και δίνει παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές, μουσεία, σχολεία, και ιδρύματα. Από το 2009 συνεργάζεται με την μη κυβερνητική οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα και πραγματοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και κατασκευή κούκλας με χαρτοπολτό καθώς και παραστάσεις για παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα.

Για παιδιά από 3 εώς 6 ετών

 
 

Έvαs δράκoς στnv Κάλτσα μoυ
Διάρκεια 50' λεπτά

Ο μικρός Λέανδρος ξυπνάει ένα πρωί και βρίσκει στο δωμάτιό του ένα δράκο. Ο δράκος αρχίζει να μεγαλώνει και όλο μεγαλώνει και γίνεται τόσο μεγάλος, που παίρνει το σπίτι στην πλάτη του και πετάει μακρυά. Όταν ο μπαμπάς γυρίζει απ' τη δουλειά διαπιστώνει ότι το σπίτι έχει κάνει φτερά!

Από πού ήρθε αυτός ο δράκος και γιατί μεγαλώνει τόσο πολύ; Ποια θα είναι η έκβαση αυτής της παράδοξης περιπέτειας; Μια απλή, βαθιά ιστορία για τις συνέπειες της άρνησης και την ευεργετική επίδραση της αποδοχής κάθε προβλήματος.

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική και τραγούδια από παραδοσιακά ακούσματα εμπνευσμένη από το παραμύθι του Τζάκ Κέντ “Δεν υπάρχουν δράκοι”

Διασκευή, κατασκευή κούκλας: Φεβρωνία Ρεϊζίδου Παίζουν: Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Αγγελική Βλασοπούλου, Χριστίνα Στουραΐτη, Λαμπρινή Αρβανιτίδου, Γιώργος Καψάλης

Κρουστά: Λαμπρινή Αρβανιτίδου Κιθάρα: Γιώργος Καψάλης. Τεχνική:Επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού και muppet

Για παιδιά από 3 ετών

Η λίμνη το έσκασε
Διάρκεια 50’ λεπτά

Εδώ και μέρες στα Λιανοχορταρούδια το νερό της λίμνης λιγοστεύει. Πρώτος το καταλαβαίνει ο Βάτραχος και φωνάζει τα ζώα να τους το ανακοινώσει. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκαταστήσουν το νερό της λίμνης αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο. Τότε παρουσιάζεται ο Γάτος και υπόσχεται να τους βοηθήσει. Τα ζώα μην έχοντας άλλη λύση τον εμπιστεύονται. Τα πράγματα όμως πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο! Τα δέντρα ξεραίνονται, τα ζώα κοντεύουν να αφανιστούν, και το νερό χάνεται κατά ένα περίεργο τρόπο. Παράξενα πράγματα! θα καταφέρουν άραγε οι Λιανοχορταριώτες να σώσουν τον τόπο τους; Και πως θα το κάνουν αυτό;

Μια διαδραστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με χειροποίητες κούκλες που ζωντανεύουν παραμύθια και τα συνοδεύουν ήχοι παραδοσιακών κρουστών και τραγουδιών. Οι μικροί θεατές συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση βοηθώντας τους ήρωες να σώσουν τη λίμνη που στερεύει. Στόχος της παράστασης η εμψύχωση των παιδιών και η πεποίθηση ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από παιχνίδια και τραγούδια που μοιραστήκαμε με τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου. Το νανούρισμα στα περσικά “ολα λοϊε” μας το έμαθαν αυτά τα παιδιά και οι μαμάδες τους.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Φεβρωνία Ρεϊζίδου, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΑΣ: Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Χριστίνα Στουραϊτη, ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΖΟΥΝ: Φεβρωνία Ρεϊζίδου , Αγγελική Βλασοπούλου, Χριστίνα Στουραΐτη,ΚΡΟΥΣΤΑ: Λαμπρινή Αρβανιτίδου, :ΚΙΘΑΡΑ: Γιώργος Καψάλης

Για παιδιά από 3 ετών

Για πολλά χρόνια ο αγαπημένος όλων μας, Καραγκιόζης,
ταυτίστηκε και αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος ήρωας του θεάτρου σκιών, μιας η αυθεντικότητα και η ειλικρίνειά του, αμείφθηκε στις καρδιές μας, κερδίζοντας την αγάπη και την αγκαλιά μας.
Τα παιδιά απολαμβάνουν για 1 ώρα
παράσταση από τον ταλαντούχο Άθω Δανέλλη και τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών, Αμέσως μετά την παράσταση, σ'ένα παιχνίδι με το φως και τις σκιές, θα κατασκευάσουμε, με τη βοήθεια της κουκλοπαίκτριας-κουκλοποιού Σωτηρίας Καραπατάκη, φιγούρες των αγαπημένων μας ηρώων του Καραγκιόζη, που θα μας συντροφεύσουν ως στα σπίτια μας και στα μελλοντικά μας παιχνίδια, ενώ  η ηθοποιός μας θα εμψυχώνει τα παιδιά με καραγκιοπαιχνίδια!


Για παιδιά από 3 1/5 εώς 6 ετών

Ένας επαγγελματίας DJ με τα μαγικά cd του,
ετοιμάζει πρόγραμμα για χορό & μουσική ανάλογη με την ηλικία των παιδιών.

Παράλληλα ένας εμψυχωτής βοηθάει στην διασκέδαση των παιδιών με ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμούς τραγουδιών και χορευτικά.

Για παιδιά από 8 ετών

Στείλτε μας e-mail με το αίτημά σας στο: annapapagyra@gmail.com ή καλέστε μας στο 690 8334557 (9:30-17:00), Άννα Παπαδημητρίου.

Σόλωνος 124 & Εμμ. Μπενάκη, Αθήνα

 

Copyright 2014-2016 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ